POSKOK O KOMŠIĆU: Godinama je držao Ustašu u uredu. Sada to pokušava skriti

Vrijeme:3 min, 32 sec

 

 

Povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji već drugi put u posljednjih nekoliko dana izražava zabrinutost eventualnom izbornom pobjedom Željka Komšića za mjesto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasio se lik koji se predstavlja kao “lider”:

 

“Prije svega želim napomenuti gospodinu Vučiću da ću ja, ukoliko budem izabran, biti izabran glasovima građana Bosne i Hercegovine, a ne kako to gospodin Vučić kaže, nekom etničkom većinom, lijepeći glasačima etikete na čelo”, rekao je Komšić.

I slagao je, piše u osvrtu portala Poskok.info na Komšićev odgovor Vučiću.

Poskok navodi kako mjesta koja je Komšić obilazio u kampanji su mjesta su na kojima je Šerif Patković provodio, kako sam kaže – džihad.

Tu Hrvata a ni Srba više nema. Ili ih ima u tragovima.Koga onda ima?

“Međutim, nije jasno”, dodaje Komšić, “zbog čega gospodin Vučić posljednjih dana izražava toliku bojazan mojim eventulanim izborom.”

Zbog toga Komšiću što je zabrinut da ćeš potpuno destabilizirati zemlju. I da će se taj kaos prenijeti dalje. Da ćeš gurnuti cijelu regiju u novo doba stagnacije. A možda se Vučić tome i veseli. Možda želi da potpuno ubetoniraš Hrvate i Srbe u neraskidiv i trajan savez, zaključuje Poskok u redakcijskom osvrtu.

”Pa ne veličam ja ustašku NDH-a kao Vaš prijatelj Dragan”, naveo je Komšić u reakciji na Vučićevu izjavu.

Ova izjava je kleveta.Istina je potpuno drugačija, navodi Poskok

-Čović nikada nije veličao Handžar diviziju, zločin u Jasenovcu niti tvrdio da su muslimani hrvatsko cvijeće.Dok Komšić držanjem Blaža Kraljevića u uredu i potporom ne samo kriminalnoj nego i ustaškoj Platformi jest.Potporom Stipi Mesiću jasno je stao na stranu čovjeka koji je otvoreno ismijavao i negirao Jasenovac, napominje Poskok.

“Nije moja stranka pravila spiskove za progon Srba u Mostaru, u zadnjem ratu, nego stranka Vašeg favorita Dragana, naveo je Komšić.

-Pravila je ABiH itekakve spiskove a potom i jame. Nisu Srbe u Čapljini ubijali Čovići nego Kraljević i Buljubašić, podsjeća Poskok, te u radkcijskom osvrtu dalje ističe:

-Čovjek iz Konjica u kojem je ABiH uradila ogavne zločine na twiteru se javno hvali kako će ubijati Vlahe i poziva kao fan Željka Komšića da se glasuje za njega. Komšić očito u ljudima budi najniže oblike šovinizma.

Nadalje Blažev HOS kojeg je Komšić simpatizirao u Dretelju je počinio najmonstruoznije zločine nad srpskim civilima.Priroda tih zločina ni danas ne smije izići na Komšićevim medijima. Zašto?

“Ne zabranjujem ja jednokopravnost Srba u Mostaru i Hercegovačko – neretvanskom kantonu nego stranka Vašeg favorita od čije pobjede ne strahujete.” Reče Komšić Željko.

Ne postoji bolji primjer povratka na razini BiH od povratka i integracije Srba u kantone s hrvatskom većinom.Neka Komšić uostalom provjeri tko je naručio rušenje Saborne crkve u Mostaru. I u konačnici ako mu se saginje pred bismilah antifašistima bujrum no trebao bi poštovati stav hrvatskog naroda da ne želi srpskom narodu nametati predstavnike po modelu na koji Bošnjaci nameću i Srbima i Hrvatima u FBiH, piše Poskok, te ističe:

-Čović nema i neće imati svog Dunovića sine Komšićev. Stav HNS-a je jasan. Ispoštovati princip legitimnog predstavljanja. Što znači kraj fenomena Komšić, Dunović, Arifhidžić i ostali.

Retoričku laž ovaj ocvali politički nasilnik, nasilnik nad prepolovljenim narodom vlastitog oca, on koji ne vjeruhe ni vlastitim rječima pošto u taj narod ne smije, završava još jednom bijednom tezom:

“Znači li to gospodine Vučiću da je Vama na mjestu člana Predsjedništva draže vidjeti one koji one koji su se “proslavili” izgonom Srba i one što i danas smatraju da Srbi trebaju biti građani drugog reda”, rekao je Komšić.”.

Iz Sarajeva je Komšić ovo rekao. I potvrdio da je politički Miš. Miš Komšić.

U tom gradu ova nakupina etanola nema snage zinuti da je ta njegova slavna vojska džihada protjerala i pobila 140.000 Srba s prostora Federacije. I 170.00 Hrvata. I da je vršila ritualna odsjecanja glava zarobljenim Srbima na Ozrenu. On o tome riječi ne smije.

Štoviše Alispahić koji je zbog zaštite takvih snaga u BiH na crnoj US listi sve ove godine bio je član DF-a. Komšićevog DF-a.

Hrvati su doista jadan narod. Srbima se Komšić ne može dogoditi.

Trebat će stoljeće da se iz kolektivnog sjećanja hrvatskog naroda oslobodimo sjećanja na njega, zaključuje Poskok u redakcijskom osvrtu na Komšićev odgovor Vučiću.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)