GOVEDARICA: Zar Željka, čiji je djed Pejo bio ustaški satnik, a ujak borac HVO-a, da spominje otadžbinski rat?!

Vrijeme:2 min, 20 sec

 

 

A ako je Hercegovka, sigurno nije iz istočne, nego zapadne Hercegovine, ili Herceg-Bosne, kako je njeni zovu”, kazao je predsjednički kandidat SzP Vukota Govedarica, reagirajući na izjavu predsjedničkog kandidata SNSD Željke Cvijanović, koja je danas ponovila više optužbi na račun Govedarice i njegove obitelji, kazavši, između ostalog, da je ona veći Hercegovac od njega.

 

“Nadao sam se da će ova kampanja proći u fer i korektnom tonu, da suprotna strana, onaj dvojac bez kormilara, neće utonuti u blato i laži, da se neće, ako ništa drugo, uplitati u stvari o kojima ništa ne znaju i o kojima trebaju šutjeti kao zaliveni”, naveo je Govedarica.

“Međutim, nekoliko stotina metara od mjesta odakle je ustaša fra Miroslav Majstorović, fra sotona, krenuo u svoj ubilački pohod na srpsku nejač, Željka Cvijanović je osula paljbu po meni, spominjući otadžbinski rat. Zar ona, čiji je djed Pejo Marić bio ustaški satnik koji je satirao i palio srpska sela oko Dervente, a ujak borac Hrvatskog vijeća obrane, da spominje Otadžbinski rat?! Ako išta zna o Vozući i koridoru, kao što se hvali, vjerojatno zna iz priča koje joj je ujak pričao. A ako je Hercegovka, sigurno nije iz istočne, nego zapadne Hercegovine, ili Herceg-Bosne, kako je njeni zovu”, kazao je Govedarica.

“Zar ona koja sve ove činjenice nije našla za potrebno demantirati, hoće biti predsjednica Republike Srpske?! Zar jedna ustaška unuka može voditi srpski narod? I zar može bilo kome pričati o srpstvu i časti?”, kazao je Govedarica.

Naglasio je da nije problem njeno hrvatsko, već njeno “ustaško porijeklo”.

“Velika je razlika između to dvoje. Ona hoće sakriti svoje ustaštvo šuteći o njemu, kao što se ušutila i oko onog snimka kada priznaje da su ona i njen SNSD parama kupili dva papka, kako ona naziva tu dvojicu zastupnika”, naveo je Govedarica.

Dalje navodi da je mislio da to neće spominjati, jer to, kako kaže, narod već zna.

“Ne želim se spuštati u blato od kojeg je izgrađena čitava kampanja Željke Cvijanović, zato što ništa drugo i nema ponuditi. Ali, ne želim, niti mogu ostati tih kada se to blato baca na moj i obraz mog naroda.

Osobno, mislio sam i još uvijek mislim da je u ovim izborima važnije nešto drugo: Željka Cvijanović ne može biti predsjednik Republike Srpske jer nije sposobna to biti! Ona je politička sjenka, politički bot i ovakvi napadi na protukandidata kojeg se plaši, svjesna kako pobijediti ne može, to samo potvrđuju. Na žalost po nju, njima se samo ukopava dublje u to svoje blato”, poručio je Goverdarica.

Željka Cvijanović danas je ponovo Govedaricu nazvala “dezerterom” i da nije ni “kap krvi prolio za Srpsku”, tvrdeći da je njena zasluga za stvaranje RS veća i da je ona veći Hercegovac od Govedarice, prenosi BNTV.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori