Vesna Martorij Vrandečić: Svjedočanstvo o svecu bržijem od aviona!

Vrijeme:4 min, 30 sec

 

 

O mom razigranom zagovorniku padre Piju. Ma uvik smo se lipo igrali u mojoj glavi uvik sve dok ni promini pravila igre i ni me pri toga obavijesti. Nekako mi se čini da neki trenuci u našem zivotu nisu nama dani da ih zadržimo za sebe već da ih uz pomoć dragog Boga podjelimo s braćom i sestrama u Kristu.

Došla ura da moram podilit s Vama nešto puno lipo ce mome srcu milo i drago i će moje srce ne može zaboraviti niti hoće.

Došla ura da Vam pokušam opisat jednu božansku noć.

Došla ura da nesebićno iz svog razigranog srca nesebićno izvučem nešto šta sam skrivala u skatuli na polici.

Došla ura kad sam shvatila da to moram podilit s Vama.

Došla ura kad srce hoće pjevajući ispisat s kim se moje srce družilo uživo jednu noć.

Ima jedna prostorija u prizemlju koja mi je draga sve zato jer se u njoj osjetim dalje od svita.U njoj mir i duboka tišina.Tu držim knjige iz svoje biblioteke koje su u čitanju.U toj prostoriji svitlo ne gasim po noći. Tu noć ostala sam dugo i legla na francuski ležaj.Ja lipo na jedan kušin na bok, a na drugi kušin Sveto pismo i jedna mala smišna knjiga za koju sam emotivno vezana.

Zasto?

E sad ću Vam reć polako ne mogu priskakat.

Znaći mala tanka knjiga POTRESNO SVJEDOČANSTVO O OCU PIJU – Karl Wagner.

Najpri ja okrećen stranice Svetog pisma ali mi oči lete na ovu knjigicu koju sam vec pročitala.Gledan ja u prvu stranu i promatram glavu moga Pia. Oči mu zatvorene uvik u jubavi s Isusom. Ono nekako udubljen i ozbiljan, a u srcu znam da se puno voli igrat i šalit.Ma koliko je strog učitelj toliko ima veliko i natečeno srce od dobrote i milosrđa. Gledan ga i mislin se zvizdicu ti Pio moj će me oduševljava tvoj kontinuitet molitve od jutra do mraka.Krunica uvik oko ruke.Visi i dira se bedre. Okrenem ja nekoliko stranica. Ponovljeno ih citala ali onda okrenem na zadnju stranu i promatram Majku Božju kako drži dite svoje u rukama a andjeli okolo.

Odjednom iz livog kantuna bilog oblačića počmu skakat male zlatne, sjajne zvizdice.Ma ka da si upali prskalicu za Božic.Sitne sitne sitne a sjajne sjajne. Poskoči sitna pa jos sitnije pa malo veće pa nekoliko njih sitnijih. Ajme meni mislin se ja Vesna ajde digni glavu s tog kušina.

Dižem ja glavu ali ne skidan oka sa oblačića iz kojeg izlaze zvizdice. Svitlo gori Vesna moja budna si, ajme će ovo? Za neko kratko vrime nestale zvizdice ali ja osjećam nešto u srcu. Legla sam na stumak i stavila ruke ispod kušina jer ja tako uvik zaspim i okrenula sam glavu na drugu stranu ali tada sam osjetila da je netko blizu u sobi da vise nisam sama.

Gospe moja mila šta sam utrnula.

Polako ja pogledala u pod u ploćice kad imala sam šta i vidit. Kafenu ili ti ga smeđi kapucinski habit koji seze do poda. Bili konop visi niz vestu.Ajme si ga Vesna ce ćes sada. Ponovo sam protrnula cila i polako dižem glavu i samo do baverina na vesti ono ce se dici stavi oko vrata da ne sporkaju robu ili ti ga onega ovratnika ja pogledala i brzo spustila glavu i zabola je u kušin. E tada sam počela molit, Pio molim te poj ća bojim se tako igrat. Molim te poj ća ne mogu dignut glavu skroz i pogledat te u glavu ne mogu sad se nekako bojim. Molim te poj ća. Volim te puno ali nisi reka da ćes mi doc u toj kvalitenoj vesti ajme meni poj ća. Judi moji mili nisam se ja tada smijala sva sam se bila skamenila. Ja Piu da je on vidi da je jedna ura da ko bi sad diga glavu i pogleda ga. Ajme meni cecu. A kako smo se uvik lipo igrali dok ni šta u ono veste uspravno. E tada sam rekla:

Molim te poj sad doma pa ćeš doć drugi put kad skupim snage da te mogu gledat.Razumo, pa ne ukazijedu mi se sveci svaki dan. Ja Pio moj ne znam koji ti je dragi Bog danas. Molim te poj ća sa to kvalitetne veste.

Moj dobri Pio me posluša i otiša. Za života je Pijic govori da njegovo pravo poslanje počima u nebu. Svitu moj mili uvik smo se u glavi igrali razgovarali ali ovo je bilo uživo.Sve sam mu do glave vidila. Glavu sam se bojala. Pokušavam Vam reć da to šta je Pijic ostavi u mom srcu uz volju dragog Boga to je neka prilipa sjajna jubav.

Živi mi i zdravi bili.Mene ni brige tko će virovat a tko ne.Ja sam ovo morala ispisat. Sila mi odgovara temperament padre Pia.Nikada on mira nema. Nikada se ne odmara. Od jutra do mraka izbavlja. Kod njega nema dogovaranja. Ili svim srcem voliš ili se baci u molitvu i obrati se.

Pio moj šta da rečem kad ti sve znaš.

Drugi put kad dođes najavi se jer će mi puknit srce zvizdicu ti tvoju.

Ti znas padre mili koliko te volim i uvik molim.

Eto lipi moji citajte ako Vam se čita.V.V.

Ima ja još Vami za spjegat lipih svjedočanstava ali kad dodje ura.

SVE NA FALU I SLAVU DRAGOG BOGA!

 

Vesna Martorij Vrandečić/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)