ČOVIĆ U DEŽEVICAMA: Ovo je naša zemlja i naš dom

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

 

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas boravi u Deževicama, općini Kreševo gdje je u Župi Gospe Snježne nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić blagoslovio novi kip sv. Jakova Markijskog postavljen na istoimenom vrelu odnosno svetištu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

 

“Meni osobno je uvijek drago biti ovdje u svetištu, Kreševu ili našoj Središnjoj Bosni kada god to obaveze dopuste a pogotovo u ovako važnim prilikama kakva je današnja svečanost u Deževicama. Ponovit ću ono što smo danas imali priliku čuti od župnika, ovo je naša zemlja i naš dom, i moramo dolaziti redovito te nastojati biti uz ovaj kraj koji se, kako vidim, posljednjih godina vidno promijenio na bolje. Vjerujem kako će povratnika biti sve više kao i njihova mjesta za normalan i čovjeka dostojan život. Iznimno mi je drago da kada pričamo o povratku i ulaganju u ovaj kraj, mogu spomenuti kako je općina Kreševo sada povezana i s autocestom te će nam nadam se i ova činjenica pomoći da nastavimo čuvati ovo od Boga dano mjesto, ovaj biser prirode koji takvim mora i ostati”, kazao je Čović u izjavi za medije povodom današnje svečanosti u Deževicama te još jednom istaknuo važnost ovoga mjesta rekavši kako ovdje treba dolaziti, moliti i uživati te biti potpora našim ljudima ovdje.

“I samo svetište nosi takvu poruku”, zaključio je Čović.

Čović je predvodio mnogobrojno izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH iz Županije Središnja Bosna koje je nazočilo procesiji, blagoslovu kipa te svetoj misi koju je predvodio kardinal Puljić.

Na koncu misnog slavlja u ime organizatora i domaćina današnje svečanosti u Deževicama, načelnik općine Kreševo Renato Pejak je Čoviću uručio prigodan dar zahvale.

Naime, prema riječima župnika don Marina Marića, Čović je na stalan i sustavan način podržavao ovu Župu još od 2007. godine i izgradnje puta prema istoj te se redovito odazivao svakoj molbi upućenoj mu glede pomoći Župi ili pak svetištu.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)