Laslo Torma: Bahatost, pokvarenost ili ludost ?!

Vrijeme:2 min, 26 sec

 

Ako ministar (nažalost) Kujundžić i nije zaslužio da ga se razriješi ministarske funkcije radi smrti Mattea Ružića, ali je to zaslužio radi javne prijetnje Petrovu, Strenji Linić i Jovanoviću, da će tražiti da im se oduzme licencija !

Jer ako je licencija dozvola liječničke komore da mogu obavljati liječničku funkciju, jer su provjerno kvalificirani za to, onda je Kujundžićeva prijetnja da će tražiti da im se oduzme liječnička licenca jer su se usudili javno istupiti protiv njega kao ministra, onda je to bahatost, pokvarenost ili ludost, ravna tome kao kad bi ministar gospodarstva zatražio oduzimanje ovlaštenja za projektiranje inženjeru, jer javno tvrdi da ministar loše radi svoj posao ministra gospodarstva !

Ako oduzimanje liječničke licencije znači oduzimanje prava da netko radi posao za koji je osposobljen na fakultetu, onda to znači oduzimati mu pravo na rad. Naravno da se licencija treba uskratiti liječniku koji je bolesnika liječio nesavjesno, nestručno i sa posljedicama po zdravlje pacijenta, ali ovdje se ne radi o tome, već o povrijeđenoj sujeti Kujundžića da se netko iz medicinske struke usudio reći nešto loše o njemu kao ministru, što nema veze s nesavjesnim liječničkim radom.

Ovim javnim istupom sa zahtjevom oduzimanja liječničkih licencija Kujundžiću je pala maska uljuđene osobe, i pojavilo se njegovo lice osobe koja “boluje” od onoga za što komentatori u tisku, pa i političari rado govore kao ostatkom komunističkog mentaliteta, kada se za bilo što rečeno protiv ‘druga’ na funkciji, bilo moguće da se gubi posao, gubi sloboda, pa i glava.

Kujundžić očito ne shvaća da ne radi dobro svoj ministarski posao, da je u demokratskoj Hrvatskoj slobodno javno to reći i tražiti da radi ono što zna (ako zna), a ne ono što loše radi.

Ali Kujundžić očito shvaća dobro nešto, a to je da je “vlast”, da ima podršku Plenkovića koji ne dopušta kritiku svojih ministara, što on naziva “hajkama”, te da može raditi što ga volja, pa vjerojatno kao ministar zdravstva tamo nekoj komisiji za oduzimanje licencija narediti da se nekome oduzme licencija.

Ono što je najgore, premijer Plenković ne shvaća da je takva izjava i prijetnje dovoljan razlog da taj čovjek ne može više biti ni ministra, ni blizu neke funkcije u vlasti. Mirella Holly je “otišla” radi jednog relativno naivno-glupog maila, mostovci su”šutnuti” iz Vlade jer su koristili svoje demokratsko pravo da glasaju po svojoj savjesti na sjednici Vlade, a Plenković “ne dopušta hajku” na Kujundžića, koji javno prijeti kolegama koji se ne slažu s njim ?!

Tko je u ovoj zemlji lud, a tko bedast?

Osobno sam siguran da je narod prilično bedast kada sve to trpi, gledajući kako oni prvi vladaju njime ! U normalnoj državi, u normalnim okolnostima, među normalnim ljudima, Kujundžić bi, ako smatra da mu je povrijeđen “ugled” i nanijete mu “duševne boli”, to trebao rješavati sudskim tužbama i u pravnom sustavu države, a ne prijetnjama s pozicije vlasti.

No ima li u nas uopće nečeg normalnog ?

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)