CitizenGO tim: Potpišite peticiju kojom tražimo iste uvjete za sve oglašivače koji posluju s Bookingom

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Daran dobra večer,

možda ste posljednjih dana u medijima pratili vijest o vlasniku apartmana u Zadru, Tomislavu Gospiću, koji je kažnjen uklanjanjem ponude njegova apartmana Identity s najvećeg svjetskog servisa za online rezervacije – booking.com-a jer je odbio primiti homoseksualni par u svoj apartmanski objekt.

Dok je Gospić kažnjen zabranom oglašavanja na najvećim stranicama za iznajmljivanje jer ne želi primati homoseksualne parove u svojem smještaju, iznajmljivači koji primaju ISKLJUČIVO homoseksualce ili pak iznajmljivači koji primaju ISKLJUČIVO odrasle u svojem prostoru mogu oglašavati bez ikakvih problema! Primjere pogledajte ovdje. 

https://citizengo.org/hr/ec/165172-bookingcom-u-jednaki-uvjeti-svim-oglasivacima?

Dakle, dok Booking.com inače poštuje pravo iznajmljivača prema kojemu on sam odlučuje kome će iznajmiti prostor (pravo na privatno vlasništvo), to isto pravo iznajmljivaču uskraćuje kad je u pitanju iznajmljivanje prostora homoseksualnoj društvenoj skupini, koja tako postaje privilegirana.

Potpišite peticiju kojom tražimo iste uvjete za sve oglašivače koji posluju s Bookingom:

https://citizengo.org/hr/ec/165172-bookingcom-u-jednaki-uvjeti-svim-oglasivacima

Privilegiranje pojedinih društvenih grupacija na štetu drugih članova društva obilježje je totalitarnog sustava te je potpuno neprofesionalno i neprihvatljivo u demokratskoj kulturi!

Potpišite peticiju i pošaljite Bookingu poruku kojom tražite povrataka Identityja na njihovu stranicu kao i jednak odnos i uvjete prema svim partnerima, kako iznajmljivačima tako i njihovim budućim gostima:

https://citizengo.org/hr/ec/165172-bookingcom-u-jednaki-uvjeti-svim-oglasivacima

Svako dobro,

Ana Marija i cijeli CitizenGO tim

 P.S. Prema posljednjim informacijama, Zagreb Pride će protiv Gospića podnijeti prekršajnu prijavu i to pod optužbom za diskriminaciju, iako je zapravo Tomislav Gospić izvrgnut medijskoj hajci i poslovnom gubitku.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)