NIŠTA OD SMJENE PUZIGAĆE Završena redovita sjednica Doma naroda FBiH, počela izvanredna

Vrijeme:58 sec

 

Predsjedateljica federalnog Doma naroda, Lidija Bradara, na početku 21. izvanredne sjednice ovog Doma (koja je počela poslije 16h) izvijestila je izaslanike da su se članovi Kolegija Doma naroda (Bradara, Tufekčić i Puzigaća) dogovorili da se ne nastavi redovna sjednica koja je počela danas jer nije bilo moguće usuglasiti Dnevni red, javlja reporterka Dnevnik.ba.

Podsjetimo, SDP-ov Slaviša Šućur na današnjoj redovnoj sjednici Doma naroda tražio da je da se na Dnevni red usvojio točka – razrješenje Drage Puzigaće (SNSD) s mjesta dopredsjedatelja federalnog Doma naroda.

Šućurev zahtjev podržali su mahom bošnjački i izlasnici u Klubu Srba izabrani bošnjačkim glasovima.

Današnja redovna sjednica na kojoj su bošnjački izaslanici pokušali uvrstiti pitanje smjene Drage Puzigaće neće biti nastavljena, nego upravo, traje 21. izvanredna na kojoj će se glasati o Zakonu o borcima Armije RBiH.

Također, Bradara je, uz Puzigaću, povukla vitalni nacionalni interes na predloženu točku Dnevnog reda o smjeni dopredsjedatelja Puzigaće. Da bi eventualno došlo do toga, bošnjačke bi stranke trebale osigurati natpolovičnu većinu u svakom od Klubova konstitutivnih naroda. Ipak, taj scenarij nije moguć jer bošnjačke stranke ne kontroliraju dovoljan broj izaslanika u Klubovima Srba, odnosno, Hrvata.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)