Klopka “Južne granice”

Vrijeme:2 min, 50 sec

 

„Južne granice Njemačke“ – koje spominje kancelarka Angela Merkel u svom sporazumu s CSU-om, koalicijskim partnerom u Vladi – ona je državna granica s Republikom Austrijom.

Međutim južna austrijska državna granice u ovom slučaju nije s Republikom Italijom, jer je nova talijanska Vlada rezolutno iznijela svoj posve novi politički stav o migrantima. Republika Italija za migrante zatvara svoje državne granice. Južna austrijska državna granica je Republika Slovenija, Mađarska to sigurno nije. Viktor Orban je na vrijeme anticipirao domino efekt „južnih granica“ i pokazao svoj državnički stav da obrani suverenitet Republike Mađarske od invazije migranata i od prevrtljive EU politike. Tko je zvao migrante, neka ih i zbrine!

Istom političkom logikom južna državna granica Republike Slovenije nije Republika Italija nego Republika Hrvatska. I tu započinje doista ozbiljan problem, ne za hrvatsku Vladu nego za Hrvate. Vlada će prije ili poslije pasti, a Plenky će uteći na neki visoki pričuvni položaj: izmišljenu briselsku poziciju „neophodnog“ dužnosnika, a Hrvati će se daviti ili ginuti u migrantskom plimnom valu.

Južna hrvatska državna granica isto tako nije prekomorska Republika Italija nego BiH, Srbija i Crna Gora – poglavito Srbija odakle je u Republiku Hrvatsku 2015. ušlo preko milijun migranata. Ni Srbija ni BiH ni Crna Gora nisu članice EU pa će se spuštanje prema „južnim granicama“ zaustaviti na hrvatskoj državnoj granici sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom. I nema dalje do Grčke, ako za Grčku uopće vrijedi sintaksa „južnih granica“? Daleko je Grčka i kako bi Hrvatska, ako i postoji takav politički dogovor, prebacila stotine tisuća migranata u Grčku odakle su svi oni zapravo u Hrvatsku i stigli?

„Zahvaljujući“ ondašnjoj hrvatskoj Vladi Zorana Milanovića, veći je dio migranata registriran pri ulasku u Hrvatsku, a upravo njih Merkelica spominje u svom sporazumu s Horstom Seehoferom, i na taj način oni postaju migrantski Hrvati, tj. hrvatska briga. Politički je sve jasno i u skladu s tihim dogovorom unutar EU, a o tom dogovoru Andrej Plenković šuti kao zaliven. To se zove klopka i ista se godinama spremala. Kancelarka Angela Merkel najprije je širokog osmjeha i još šireg zagrljaja pozivala migrante, ali uvijek preko tuđih zemalja, a da bi spasila svoj položaj kancelarke i vladajuću koaliciju, sada istim putem čisti Njemačku i vraća migrante istim putem znajući da se zemljama EU mogu spustiti južno samo do Hrvatske, ali ne dalje.

Ima li to veze s pražnjenjem i sustavnom depopolacijom Republike Hrvatske uskoro će se pokazati i bit će, nažalost, prekasno. I Milanovićeva komunistička Vlada i tobože Plenkovićeva hrvatska Vlada sustavno rade na pražnjenju hrvatskih prostora ne bi li se od cijele Hrvatske, pogotovo Slavonije, učinila migracijska retencija. Sjeverno od Save gdje je granica s BiH i južno od Drave, tj. žicom okovane mađarske državne granice.

Motiv komunističke vlade Zorana Milanovića da bespogovorno posluša svaki naputak EU Komisije koliko god bio štetan za Republiku Hrvatsku više je nego jasan: ili će Hrvatska biti socijalistička pod kontrolom SKH/SKJ/SDP ili je neće biti. Motiv Andreja Plenkovića je sličan, ali ne isti: mentalnom Jugoslavenu bilo je važno dobiti obećanje (a isto se potvrđuje uštipcima po stražnjici) da će nakon što prihvati migranstku retenciju poletjeti visoko među EU dužnosnike i postati dužnosnik europskog formata.

Imajući na umu pad nataliteta i masovni odlazak mladih u inozemstvo, jedan i drugi predsjednik Vlade, i Zoran Milanović i Andrej Plenković, dali su pronatalitetni savjet i cinično poručili svojim sunarodnjacima: Hrvati, j….e se!

 

Damir Nuić/HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)