HRT nastavlja promovirati komunistički svjetonazor i jugoslavensku velikodržavnu ideju

Vrijeme:3 min, 28 sec

 

Nikoga ne bi trebalo smetati da se Programsko vijeće HRT-a, kao tijelo javne televizije odgovorno za čuvanje profesionalne razine i društvene vjerodostojnosti, da se brine o civilizacijskim vrijednostima u svojem programu. Dapače, postoje ideje, stavovi i mišljenja koja ne bi smjela biti izrečena u javnom prostoru jer obezvrijeđuju civilizacijske tekovine, lažiraju povijest i vrijeđaju čovječanstvo.

U to svakako spada veličanje svih totalitarnih režima koji su iza sebe ostavili smrt milijuna, prouzročili najveće ratno razaranje u modernoj povijesti svijeta, a čovječanstvu donijeli planetarnu bijedu i poniženje. I da ne bude dvojbe i zablude, riječ je jednako o komunizmu i nacifašizmu, krvavim tiranijama koje Europska Unija smatra jednako krivim za najveća zla 20. stoljeća.

Međutim na HRT-u je pristup nakaradno selektivan i ideološki prepoznatljiv pa je to više nego bjelodani dokaz da u vijeću HRT još itekako sjede okorjeli agitporopovci koji nastavljaju s produkcijom samo jedne (ne)istine i tu komunističku laž o 2. svjetskom ratu i poraću žele kroz HRT opet iznova plasirati u javnost.

Na HRT-u samo komunistički svjetonazor, potkrepljen komunstičkom interpretacijom povijesti, ima „pravo glasa“ i tome sukladno nastaju emisije i zovu se „stručnjaci“ koji nastavljaju promociju „jugoslavenske istine“ o 2. svjetskom ratu i komunističkom represivnom sustavu. Jer kako to da se Programsko vijeće nije sastalo kad su u raznim emisijama na HRT–u gostovali razni goldštajni, puhovski, jakovine i klasići, kad se promovirala srbokomunistička teza o genocidnosti hrvatskog naroda i kad su se logorom Jasenovcem pečatili Hrvati kao okorjele ustaše? Zar nije više nego očigledno da je HRT i dalje u rukama partijske nomenklature bez obzira na novo političko ruho njegovih članova, i to nakon 27 godina od uspostave suverene i samostalne Republike Hrvatske?

Zar u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj, na Radio televiziji Zagreb, nisu neki ljudi od najvećeg partijskog povjerenja pazili na „tekovine NOB-a, na primjer Mario Plenković, savjetnik generalnog direktora tadašnje RT Zagreb, utemeljitelj Fakulteta političkih nauka – inače otac Andreja Plenkovića. Takvi su pazili da na ondašnjoj Zagrebačkoj televiziji sve ostane u okvirima petrificirane istine o Hrvatima ustašama, “koljačima koji su u Jasenovcu rasjekli sedamstotisuća vratova srpske nejači”? Andrej Plenković – danas radi to isto: nastavlja čuvanje tekovine NOB-a od klerofašista, a to su svi oni koji se usude posumnjati u partijsku interpretaciju NOB-a.

Logor Jasenovac ne služi na čast ustaškom režimu u NDH, svi domoljubni Hrvati najiskrenije žale i suosjećaju sa svim jasenovačkim žrtvama, ali isto tako odbijaju da bilo tko nastavlja agitpropovski tumačiti povijest 2. svjetskog rata u Hrvatskoj i da „kapitalizira“ mit o Jasenovcu za lažiranje činjenica i srbokomunističko stigmatiziranje hrvatskog naroda. Vrijeme je da se konačno dozvoli svim povijesnim istraživačima pristup pismohranama i medijima, mogućnost da izreku rezultate svog istraživanja. Tu svakako spada, na primjer, i „Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac“.

U tom smislu omogućeno je istraživaču Igoru Vukiću da 30. svibnja u emisiji „Dobar dan Hrvatska“ predstavi svoju knjigu „Radni logor Jasenovac“ i da u nažalost previše kratkom vemenu objasni argumente o naravi logora Jasenovac. Programsko vijeće HRT-a se panično sastalo. 4. lipnja i od tada se urednici emisije Karolini Vidović Krišto gubi svaki trag.

No, je li se Programsko vijeće HRT-a ikad sastajalo zbog komunističke propagande koja na televiziji ne prestaje s radom od 1958.? Je li ikad smjenjen urednik „Otvorenog“ kad su u toj emisiji agitpropovski intelektualisti i povjesničari branili komunističke zločine i veličali Jugoslaviju, onu istu koja je izvršila agresiju na Hrvatsku?

Zar doista goldštajni i slični imaju nekakvu licencu na Jasenovac, za 2. svjetski rat, a svi ostali su samo opasni šarlatani? Još ako im se pridruži Zorislav Lukić, glavni tajnik Matice hrvatske, onda je stvar stručna i legitimna, jer Slavko Golštajn je nadareni osmoškolac, ali je zato Zorislav Lukić, diplomirani povjesničar kome autorske tekstove za „Vijenac“ navodno pišu drugi?

Na HRT još itekako živi duh ideoloških partijskih komisija i to je razlog zašto HRT treba jednostavno zatvoriti i sve poslati kući. To je rak-rana u tkivu hrvatske države. Takva agitpropovska televizija ne služi javnom servisu već nastavlja čuvati tekovine NOB-a i provodi agitpropovsku cenzuru, istu i jednaku koju je zdušno i bez oklijevanja provodio Mario Plenković na nekadašnjoj „Zagrebačkoj televiziji“.

 

Damir Nuić/HRSvijet.net/http://hrsvijet.net /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)