Ivo Pilar – Građanska Inicijativa: Cenzura na HRT-u se nastavlja

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Zašto jučer u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” nije bilo redovnog komentara Karoline Vidovic Kristo, koji se pod nazivom “Skener” emitira petkom u 7:50h?
Uputili smo HRT-u upit da nam odgovore na ovo pitanje, jer smo doznali da je Karolina Vidovic Kristo jučer bila i na poslu, i na redovnom kolegiju. Također smo doznali da je njezino jučerašnje ne-pojavljivanje u eteru povezano s emisijom od 30. svibnja 2018., u kojoj je ugostila Igora Vukica.
Nije nam jasno zašto bi to bilo povezano, s obzirom na to da je Igor Vukić nebrojeno puta svoja istraživanja o logoru Jasenovac iznosio u javnosti, i nikada nijedan njegov dokument i nijedan njegov podatak nije znanstveno demantiran.
Nadalje, Igor Vukić i njegova udruga su za istraživanje logora Jasenovac, te za knjigu koju je na HRT-u predstavio, financirani od Vlade RH.
Ako je Karolina Vidovic Kristo, koju zasad nismo uspjeli dobiti na telefon, na bilo koji način udaljena iz programa zbog gostovanja spomenutog Igora Vukica, to je prvorazredni skandal i nastavak protuzakonite cenzure na javnom mediju.
Podsjetimo, vijest o gostovanju Igora Vukica i snimka istog maknuti su s web stranice HRT-a. Unatoč upozorenjima da je HRT dužan poštivati slobodu govora i medija, cenzura nije povučena i vijest i snimka nisu vraćeni.
Snimku možete pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=oCT72Qgalgo&t=11s

A. M./Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)