Referendumska inicijativa Istina o Istanbulskoj poziva dodatne volontere da joj se jave

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

Istina o Istanbulskoj: Poziv volonterima

Referendumska inicijativa Istina o Istanbulskoj poziva dodatne volontere da se pridruže prikupljanju potpisa zaIstina IKraspisivanje referenduma za otkazivanje Istanbulske konvencije.

„Potpisivanje za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije ide odlično, tamo gdje nas ima. A ima nas na centralnim zagrebačkim puktovima (Jelačićev trg, Cvjetni trg, Britanac, Autobusni kolodvor, Pothodnik), okretištima Črnomerec, Dubec, Dubrava, tržnicama na Trešnjevci i Španskom (petkom i subotom i u Utrini, Dolcu, Gajnicama, Dubravi, Savici), na glavnom trgu u Sesvetama i Španskom i kod Područnog ureda u Dubravi. Organiziramo se i na Glavnom Kolodvoru, Kvatriću“, ističu u inicijativi te napominju da za sve te lokacije treba još volontera, osobito onih koji su slobodni i tijekom dana, a ne samo predvečer.

Kristina Pavlović i volonterke

Volonteri inicijative Istina o Istambulskoj

„Svaki sat volontiranja znači nove potpise koji će možda biti presudni da uspijemo u ovoj akciji i otkažemo Istanbulsku konvenciju!“ – poručuju organizatori inicijative te pozivaju volontere da javne direktno koordinatorima gradskih lokacija, ovisno o tome u kojem dijelu Zagreba im je najpogodnije volontirati.

Popis koordinatora zagrebačkih gradskih lokacija je na poveznici.

Popis svih potpisnih mjesta u Hrvatskoj objavljen je na web stranici inicijative Istina o Istanbulskoj.

Točno 27 godina od referenduma o samostalnosti

Inače, mi ćemo podsjetiti da je danas točno 27 godina od jednoga drugog referenduma, onoga o hrvatskoj samostalnosti. Referendum je raspisan na inicijativu tadašnjega predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana. Odazvalo mu se 83,56 posto birača, od kojih je čak njih 94,17 posto izjasnilo potvrdno u korist hrvatske samostalnosti. Za ostanak Republike Hrvatske u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi, što je bila druga ponuđena mogućnost, glasalo je tek 1,2 posto birača.

No, to su bila i druga vremena, kada su se vodeći hrvatski političari oslanjali na narod i od tuda crpili političku snagu za donošenje važnih odluka. Danas je situacija vrlo drugaćija, pa se odluke donose bez konzultacija s voljom i interesima naroda, a politička podrška dobiva se iz skrivenih centara moći.

 

HKV/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)