Thompson u Kostreni: Marko mi te volimo!

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

 

Heroji se nikad ne zaboravljaju.

Marko Perković Thompson u Kostreni je 28. travnja 2018. najprije  položio vijenac, zapalio svijeću i izmolio molitvu uz posljednje počivalište hrvatskog ratnika Ivice Opačka Paje, koji je bio prvi razlog početka priče o njegovom koncertu u Kostreni. Uz sestru Snježanu, počast su Paji odali suborci iz 1. Hrvatskog gardijskog zdruga, branitelji iz Kostrene, Kastva, Grobnika i Rijeke te domaćini iz Kostrene.

 

“UDVDR Kostrena dodjeljuje posebno PRIZNANJE Marku Perkoviću Thompsonu hrvatskom dragovoljcu, branitelju, domoljubu, pjevaču, skladatelju i pjesniku za neprocjenjiv doprinos nepobjedivosti Hrvata u ratu i miru.”

Predsjednik UDVDR Kostrena Franjo Božinović uručio je posebno priznanje Marku Perkoviću Thompsonu, zahvalnice direktoru KD Kostrena Tomislavu Matiću, emisiji Bujica, braći Jukica, a priznanje je MP Thompsonu dodijelio i predsjednik hrvatskih doobrana. Petar Janjić Tromblon poklonio mu je svoju tek izažlu knjigu, Milan Kurilj, predstavnik 1. Hrvatskog gardijskog zdruga knjigu i pozdrave Romana Leljaka.

 

 

 

Sportsku dvoranu Kostrena prvenstveno je napunila riječka mladost, ona koja je skndirala “Marko mi te volimo i “Ovo je Rijeka”. Na tribinama i u osiguranju bili su branitelji iz udruga koje vodi Nikica Maravić i Marino Grbac iz Primorsko goranske županije i grada Kastva, ali incidenata nije bilo.

 

 

Pjevalo se duže od 2 i pol sata, a poseban gost koncerta bio je Charles Billich koji je nekoliko sati ranije doletio iz Australije. Umjetnik je slikao tijekom koncerta i narisao 10 crteža od kojeg je jadnog poklonio Thompsonu.

 

 

 

 

 

 

Nakon koncerta slijedio je vatromet, slavljenički, i kako je izjavio Marko Perković – poslana je dostojanstvena poruka političarima koji su željeli incidente.

 

 

 

 

 

 

 

U nedjelju, 29. travnja 2018. Marko Perković Thompson bio je na misi u Župi sv. Jelene Križarice u Kastvu, koju je održao vlč. Franjo Jurčević u krcatoj crkvi.

 

 

 

 

 

Vedrana Spadoni/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)