Davor Ivo Stier prozvao političare klerikalce

Vrijeme:59 sec

Stier o tome tko su klerikalci

Davor Ivo Stier (HDZ) za izjavu Hrvatske biskupske konferencije o Istanbulskoj konvenciji kaže da joj nema što dodati. Njegov stav da se protivi Istanbulskoj konvenciji nije se promijenio, izjavio je novinarima prije sjednice Predsjedništva HDZ-a danas popodne.

“Moj je stav jasan, on se nije promijenio. Ja nisam klerikalac, stav ne baziram na tome što je sad bilo jedno ili IKdrugo ili bilo koje buduće priopćenje, nego po svojoj savjesti. Ona jest formirana po kršćanskim vrijednostima, ali po svojoj savjesti nastupam”, kazao je.

“Mogu samo načelno nešto reći, da možda bolje razumijete moje stavove. Vidite, najveće antiklerikalce naći ćete među vjernicima koji svaku nedjelju idu na misu, i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk. A najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u Crkvi ili da bi pokupili pljesak s oltara, kada su izbori možda da ih se s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste, nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu”, kazao je, Stier, prenose agencije.

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/ Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)