Hoće li HGU zaštititi hrvatsku glazbu i glazbenike?

Vrijeme:56 sec

Hrvatsko nebo zatražilo je očitovanje  Hrvatske glazbene unije na pokušaj zabrane  koncerta Marka Perkovića Thomsona u Kostreni 28.travnja 2018.

U dopisu organizatorima navodi se da u ovom trenutku zbog političke situacije na lokalnoj razini nije prikladno gostovanje predloženog izvođača jer bi se isto moglo protumačiti kao angažman u povodu obilježavanja 25. obljetnice osnutka Općine Kostrena u aranžmanu Općine Kostrena ili KD-a Kostrena. Od strane načelnika Općine Kostrena g. Dražena Vranića usmeno je predloženo da se koncert M. P. Thompsona odgodi do daljnjega, a pošto se radi o najvišem predstavniku izvršne vlasti našeg jedinog vlasnika, donesena je odluka iz naslova, stoji u obrazloženju KD-a Kostrena čiji je direktor Tomislav Matić inače predsjednik kostrenskog ogranka HDZ-a.

Kostrena, mjesto poznato po pomorcima i brodogradilištu Viktor Lenac, poznato je i po jami Bezdan – u koju su komunisti bacili prvog sušačkog župnika Martina Bubnja i stotine drugih žrtava na koje su prednici današnje vlasti desetljećima bacali industrijski otpad kako bi ih učinili nepostojećim.

 

Odgovor Hrvatske glazbene unije 10. travnja 2018.

 

 

Vedrana Spadoni/Hrvatsko nebo

 

Odgovori