T.Karamarko: ISTANBULSKA KAP KOJA BI MOGLA PRELITI ČAŠU

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

 

ISTANBULSKA KAP KOJA BI MOGLA PRELITI ČAŠU

Franjo Kuharić, dobri hrvatski kardinal, je kazao: “Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati”!

Jedna od tih crta s kojih se ne smije uzmicati svakako je činjenica o identitetu i opstojnosti hrvatskog naroda na kršćanskim korijenima, a zrcali se u sljedećoj misli kardinala Kuharića: “Vjernosti kojoj smo se predali tamo u stoljeću sedmom, i koju nikada nismo iznevjerili, možemo zahvaliti što i danas postojimo kao narod hrvatski“. Druga crta s koje se ne smije nikada uzmicati je naš, obrambeni, Domovinski rat koji je iznjedrio slobodnu, demokratsku, parlamentarnu Hrvatsku.

Danas smo svjedoci brutalnih napada na ta dva počela svih počela hrvatskog suvereniteta. Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka, a Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima oduzima nam pravo i spremnost braniti svoj dom, svoju vjeru, naciju i državu. Ima li bilo koja politička nomenklatura moralno pravo poništiti ta dva stožerna kamena identiteta i opstojnosti Hrvatske i hrvatskog naroda? Imaju li na to pravo oni koji se diče demokršćanstvom i koji se pozivaju na predsjednika Tuđmana i Domovinski rat, a zapravo zbog svojih politikantskih probitaka dopuštaju urušavanje temelja hrvatske opstojnosti?

Umjesto proklamirane stabilnosti Hrvatske, svi pokazatelji vode nas na put duboke nestabilnosti, vode nas prema nestanku hrvatskih identitetskih vrijednosti! Hoćemo li onima koji dolaze iza nas ostaviti identitetski kaos? Istanbulska konvencija je kap koja bi mogla preliti čašu!

Tomislav Karamarko /FB

 

Hrvatsko nebo

Odgovori