doc.dr.sc. Vlatka Vukelić: Sisak postaje „groblje slonova“ za islužene i nezbrinute SDP-ove kadrove!

Vrijeme:1 min, 47 sec

 

 

Nekoć Grad hrvatskih pobjeda, Sisak, danas postaje Grad hrvatskih apsurda. Grad koji je kroz povijest uvijek bio zadnja linija obrane nacionalnog teritorija i kršćanstva u europskom kontekstu, danas se opet našao na granici legalnog, legitimnog i civiliziranog djelovanja. U nizu neodgovorenih pitanja gradskim vijećnicima, provedbe nepotrebnih i neobjašnjivih projekata, a posebice njihovog financiranja, gradonačelnica Siska Kristina Ikić-Baniček evidentno ne podnosi transparentan rad kao i javno traženje odgovornosti za niz nezakonitih radnji. Da je rad Gradskog vijeća sveden na manipulaciju informacijama, a na što opetovano upozoravamo, dokaz je slučaj zabrane ulaska HTV-ovom dopisniku Igoru Ahmetoviću na sjednicu sisačkog Gradskog vijeća dana 22.02.2018. Naši apeli o jednoumlju, o manipulaciji, o blokadi medija, danas su poprimili svoj završni čin u ovoj drami apsurda. Već duže vremena traje favoriziranje određenih novinarskih struktura, dok dio novinara koji gradonačelnici ni po čemu „nije dobrodošao“ trpi informacijsku blokadu i sve oblike šikaniranja i diskriminacije.

Model upravljanja po principu „kruha i igara“ doživljava devijaciju pameti u Sisku, a dobar ukazatelj na to kako Kristina Ikić-Baniček ne vodi gradsku već partijsku politiku je i činjenica da su od nedavno direktori tvrtki i ravnatelji ustanova u Sisku nekada istaknuti, potrošeni i nezbrinuti SDP-ovi „ne sisački kadrovi“. Imenovanje Igora Rađenovića na mjesto direktora „Sisačkog vodovoda“ dobilo je nastavak imenovanjem Branka Ištvanovića na mjesto ravnatelja sisačkog doma kulture „Kristalna kocka vedrine“. Partijski uhljebi ulog su gradonačelnice u partijski poker kojim želi steći naklonost dijela vrha stranke u koji sama nikako da dospije, a i bijeg iz grada kojeg je prezadužila u EU parlament karta je na koju igra.

I dok građani Siska već godinama moraju podnositi teror ove uvažene antifašistkinje, koja nas opetovano vraća u „bezbrižna vremena komunizma“, evocirajući otrcane projekte i propale poklonike bivšeg režima, istovremeno uhićena su trojica hrvatskih branitelja zbog navodne sumnje za ratni zločin počinjen 1991. godine. Ovakav događaj jednostavno ne smije proći bez reakcije vladajuće garniture iz pijeteta prema Domovinskom ratu i svih onih koji su se kroz njega borili i izborili za demokraciju i istinu.

Bog i Hrvati,

Dopredsjednica HSP AS i gradska vijećnica Grada Siska,
doc.dr.sc. Vlatka Vukelić

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)