Dajem Hrvatima suglasnost za treći entitet, nisu se trebali udružiti s muslimanima

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da će na općim izborima u listopadu biti izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, te istaknuo da ta pozicija znači odgovornost, jer je, kako je kazao, previše oteto Republici Srpskoj i preneseno na razinu BiH, koja sada pokušava biti nadređena RS-u.

 

Dodik je za TV “Prva” rekao da se do dolaska Vučića na vlast mislilo da je riješeno pitanje Kosova i da je bila namjera međunarodne zajednice da ponizi Srbiju, ali zahvaljujući Vučiću Kosovo se ponovo vratilo kao nacionalno i državno pitanje Srbije broj jedan.

Kada je riječ o deklaraciji o očuvanju srpskog naroda, Dodik je rekao da nije usvojena na Sretenje, kada je najavljeno, zbog predstojećih beogradskih izbora, kako se ne bi patriotske i nacionalne ideje dovele u poziciju predizborne kampanje i da je to pametna Vučićeva odluka.

“Hrvati imaju problem jer su majorizirani u BiH. Evo ja im dajem suglasnost za treći entitet, ali opet ne mogu. Problem je s povijesti, jer su se Hrvati ujedinili s muslimanima kad su proglašavali nezavisnost BiH, sad plaćaju ceh te svoje mržnje prema Srbiji i svemu što je srpsko”, istaknuo je Dodik, prenosi Dnevnik.ba.

 

I.C/Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)