Vlado Zelenika: Glava tvrđa od kamena i onaj ZAUZINAD, pa je dole svega falilo…i “ića i pića” kako bi naši rekli, ali nije Hrvatstva i vjere.

Vrijeme:3 min, 18 sec

 

Kad je svojedobno neki lik “završio” fakultet,kaže on:- Da sam znao kako je ovo lako,završio bi i srednju…!?!

E sad ja mislim kako se taj čupa za kosu, platio fakultet 10 000 € i bez posla, a mogao platit srednju prometnu 2 000 €, učlanit se u Hns i ode u konzulat.

E sad ja vidim da nas Širokobrižane nisu za***ali komunisti što su nam na sve moguće i nemoguće načine onemogućavali školovanje i zaposlenje.

Jer, sve ako i završiš fakultet,moraš bit član SKJ ili nema posla, a da ne govorim o pritiscima zbog mjesta iz kojeg dolaziš.

Pa tako i nije bilo puno onih Širokobrižana koji su završili visoke škole sve tamo do 80-tih (osim Uzarićana, jer nisu smili izać iz kuće kad bi Jarani naišli, pa šta će drugo u kući nego učit, nije bilo PS niti mobitela 🙂 ), pa ljudi završe bilo kakvu srednju i svoj posao, odnosno Njemačka, Austrija, Švicarska ili neka druga zapadna zemlja.

A komunisti nam JOŠ TADA lijepo nudili isto ovo što sada nude Hns-ovci…Učlani se u partiju(stranku) i možeš čak i konzul postat. E sad, što mi to nismo znali prepoznat, tko nam je kriv.

Mogli smo svi bit “čuvari Jugoslavije”(a bogemi, da jesmo ne bi ni bilo Hrvatske), “uživat” u SOCIJALIZMU I KOMUNIZMU SA LJUDSKIM LICEM, nosit štafetu, plakat ko kišna godina za bravarom-smjer klavir, svaki mjesec u PAĐE stavit 100 maraka, vozit se svako drugi dan, ispijat kavu kad je god ima (samo pazit da ne prerjeramo,puno je popit kavu svako mjesec dana), uživat u Mirku i Slavku (Amerikanci ukrali patent za Super, Spider, Bat i ostale MAN-e, a ništa nisu platili…|op.a|), znali napamet sve govore sa sjednica CKSK-a, smijali se PROPASTI Amerike i svih drugih kapitalističkih zemelja, UŽIVALI u slobodi govora i SA VESELJEM primali KONSTRUKTIVNE ISPRAVKE NA PRAVI PUT (u vidu Lepoglave, Golog otoka, Gradiške, Ćelovine, Zenice…) ako bi zastranili i rekli da će Sava poteć uzvodno, ili da su naše očeve i djedove pobili a nikome ništa nisu bili krivi…

Sve smo to mi iz zapadne Hercegovine mogli bit. Posebice Širokobrižani.

ALI jbg…

Glava tvrđa od kamena i onaj ZAUZINAD, pa je dole svega falilo…i “ića i pića” kako bi naši rekli,ali nije hrvatstva i vjere.

Baš onoga što su htjeli svim silama zabranit.

Zato nije čudo što su u Hrvatskoj “lijevoliberalni” čak i prije Tuđmana krenuli pljuvat po Hercegovcima.

Jedva se čekalo da neki Hercegovac napravi neku nepodopštinu pa da krene orkestrirana hajka na SVE Hercegovce.

Ali zanimljivo nikada na Bandića, Leku, Jurčića i drugih Hercegovaca koji su bili na PRAVOJ liniji.

Mnogi tada(a ni sada) nisu vidjeli kakva je to igra, što u stvari hoće.

Oni napadaju sve što imalo “miriše” hrvatstvom…Sve u čemu prepoznaju mrsku im Hrvatsku i sve koji su doprinijeli raspadu voljene im Yuge i privilegija koje su imali.

Pa nam instaliraju “novog demokratakog vođu” Račana.Ali zamislite uz pomoć Budiše,istog onoga kojega je taj “demokrat” Račan proganjao 20-tak godina…?!?

Pa dvaput postane predsjednik lik koji svjedočio LAŽNO protiv Hrvatske, pa još jednom lik čiji je otac bio upravitelj Golog otoka…?!?

Zašto ovo pričam(pišem)?

PA TI LIKOVI NISU (niti će) DOBILI 1 % GLASOVA u Hercegovini.

A “jadni” narod glasuje za “svoje”, odnosno suprotno od ovih.

Samo da na vlasti nisu “lijevoliberalni”.

Pa pobjede “njegovi”, a ministri postanu Dalić, Božinović, Obuljen, Štromar…

U vlasti je SDSS, konzul Blažeković…

Pojave se mostovci koji ne znaju bi li “piškili ili kakili”, pojavi se 216 879 pravaških stranaka, predajednik Hss-a postane lik koji krade kazetofone, Hdz-ovci koji su zagovornici rodne ideologije…

A naravno da nas mogu nekažnjeno pljuvati i u kazalištu i na javnoj TV i u novinama, a sve u duhu slobode govora i satire.

I šta sad…

K’o što bi moj kum rek’o:

-SPREMAN ću bit dok sam živ,a živiću MILIJUN godina ZAUZINAD!!!A nedam Hrvatsku yugoslovenčinam!!!

 

Vlado Zelenika/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)