Rudi Tomić: Poštovana Predsjednice RH, ne iskazujte čast nedostojnima!

Vrijeme:7 min, 48 sec

 

Djelujte danas na način da se sutra ne morate sramiti.

(Sv. John Bosco)

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pozvala je predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u službeni posjet Hrvatskoj, kako je priopćeno iz Pantovčaka: ”zbog dobre vjere u obostranu želju za nadilaženjem prijepora i događaja koji nas drže taocima prošlosti.”

Prošle godine (04.10.2017.) Predsjednica je odgodila dolazak predsjednika Srbije ”jer najnoviji razvoji događaja i ozračje ne pridonose izgradnji međusobnog povjerenja” rečeno je tada u priopćenju.

Za dobre odnose sa Srbijom do dan danas nije bilo pogodno vrijeme, niti povoljne prilike, ipak Vučić je ponovo pozvan da dođe u Zagreb (12.02.2018.) iako je ovo najgore vrijeme za ”izgradnju međusobnog povjerenja” , a Vučić je nedosljedna osoba u svako doba.

Vučić se odazvao i izjavio kako je to za Srbiju ”veoma važan poziv iz Zagreba” i da će razgovarati sa svim hrvatskim dužnosnicima, predstavnicima srpske zajednice (Pupovcem) i da će ”posjetiti ljude, Srbe koji žive u Hrvatskoj danas.” Vjerojatno će posjetiti i četnike u Glini, kojima je održao govor 20.03.1995. godine.

Dok se Vučić sprema na put u Zagreb, njegov ministar vanjskih poslova Ivica Dačić telali (izvikuje ”novosti”) na izložbi ”Jasenovac – pravo na sjećanje” u prostorijama UN u New Yorku, gdje na najprovokativniji mogući način blati hrvatski narod s lažima o ”pokolju srpske i židovske nejači” u Jasenovcu.

Uzalud su svi povijesni dokazi o logoru u Jasenovcu, kao i brojne knjige hrvatskih i stranih znanstvenika, čak izvješća preživjelih zatočenika u logoru Jasenovcu, koji su dali svoje vjerodostojne iskaze. Srbijanski šovinisti ne uzima činjenice u obzir, nego i dalje sustavno šire laži s izmišljenim brojem ubijenih ”nevinih srpskih žrtava” u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj:

Nema države na svijetu u kojoj Srbija nije prikazala Hrvatsku ”zločinačkom državom”; nema niti jednog međunarodnog foruma na kojem srpsko predstavništvo ili ”znanstvenici” nisu, isto tako, prikazali Hrvatsku ”žarištem zločina” u Europi. Na taj način Srbija želi ostvariti svoje šovinističke interese u Hrvatskoj niječući slobodu hrvatskog naroda. Primjera radi – Stevo Đurašković (Srbin) docent na zagrebačkom (Hrvatskom sveučilištu) Odjelu političkih znanosti, u razgovoru sa zagrebačkim (četničkim)”Novostima”(Srbobranu) konstatira: ”Hrvatska država je neuspješan politički projekt.”

Kako je uopće predsjednica Kolinda Grabar Kitarović došla na ideju da pozive na Pantovčak četnika Vučića odmah nakon njegovog sastanka s turskim ”Sultanom” Erdoganom i bosanskim ”Turčinom” Izetbegovićem u Istanbulu? Možda je to pravi razlog Vučićevog dolaska u Zagreb? Vjerojatno su ova trojica istomišljenika smislili (ujdurisali) podvalu, ali svjesni da sjede na ”staklenom tronošcu”, jer za utemeljeno bilo kakve Unije na Zapadnom Balkanu – ne može se ostvariti bez Hrvatske. Ne može također ni šest balkanski država u Europsku zajednicu bez suglasnosti Hrvatske. Dakle, europski ključ za ulazak država Zapadnog Balkana u EU u hrvatskim je rukama.

Nije tome davno (08.11.2017.) kada je Predsjednica kritizirajući Vladu i iz Pantovčaka poslala poruku: ”Treba nam politička vizija i odlučnost, hrabrost, otpor populističkim politikama i nepopuštanje pred ucjenama.”

Ako je Predsjednica vođena izrečenim principima, ovo nije najsretnija odluka pozvati Vučića u posjet Hrvatskoj i vjerojatno (ne)znajući dovodi u pitanje državničku vjerodostojnost (credibility), jer će njezinu dobrosusjedsku gestu mnogi uzeti kao saginjanje pred Srbijom koju su Hrvati pobijedili u svim ratovima.

U ovim specifičnim okolnostima razgovarati sa Srbijom, hrvatskim stoljetnim neprijateljom, jedino može Hrvatska državotvorna vlada (ne vlada u kojoj Pupovac vlada), koja ima vojnu snagu za obranu hrvatskih državnih i etičkih granica; koja ima snagu pohapsiti ratne zločince, četnike, veleizdajnike (petokolonaše) i kriminalce u Hrvatskoj i iseliti ih na Goli otok.

S takvom državotvornom vladom u Hrvatskoj ne bi Srbija svake godine imala inflaciju srpske i židovske ”nejači” u stotinama tisuća u Jasenovcu; ne bi Srbija držala Vukovarsku adu; ne bi Crnogorci svojatali Boku i ucjenjivali za Prevlaku; ne bi Slovenci gonjali hrvatske ribare u hrvatskom Piranskom zaljevu; ne bi bosanskohercegovački muslimani (Bošnjaci) uvjetovali gradnju Pelješačkog mosta – ni bi onda ni Bog digao ruke od Hrvatske!

Sramim se srama Vlade u Hrvatskoj

Nisam jedini Hrvat koji se sramim predstavnika Vlade u RH, hrvatskih predstavništava u svijetu, političkih stranaka,(ne)kulturnih društava ”kulturnih” predstava. Iznenadila nas je lošim odlukama i naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, na koju smo se zaklinjali u dijaspori da će ona biti hrvatska Margaret Thatcher. Poštovana Predsjednice, nije još kasno… ako i dođe do sastanka s Vučićem i Pupovcem, neka Vaše riječi budu načelne i odlučne.

Hrvatsko političko vodstvo imalo je ovih dana jedinstvenu priliku da se ugledaju na predsjednika SAD Donald J. Trumpa, koji je na svjetskom gospodarskom forumu u Davosu (Švicarska) održao govor stoljeća, u kojem je predstavio Ameriku cijelom svijetu, a sukladno tome ukazao je nazočnim državnicima kako trebaju voditi brigu o svom narodu, o svojoj državi i svojim državnim granicama. Isto kao što on to čini riječju i djelom doma i u svijetu.

Predsjednik vlade Andrej Plenković, upitan za mišljenje o govoru predsjednika SAD Donald Trumpa, ocijenio je – očekivanim: ”On što se kod njega osjeća jest da je došao iz poslovnog svijeta i da razumije što tom svijetu prije nije odgovaralo i što treba popravit…, i prilagođavanje američkog predsjednika na globalne okolnosti”, rekao je Plenković.

Plenković u Davos i Plenković iz Davosa bez da je bitno naučio! Dok predsjednik Trump šalje poruke svijetu – ”America first” (Amerika na prvom mjestu), a Amerikancima govori: ”…, we must embrace our values and love our country.” Plenković govori o američkom ”prilagođavanju globalizaciji.”

Plenkovićev prioritet bio je razgovara s Boykom Borisovim premijerom Bugarske, koja trenutno predstavlja EU: ”kako zajedničkim naporima pomoći ovih 6 država u našem susjedstvu da ispune ciljeve i približe se ulasku u EU”, a to se odnosi na Srbiju, Albaniji, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i Makedoniju. Plenković je također naglasio, da će Hrvatska predstavljati Uniju polovicom 2020. i ”želim da pitanje proširenja bude jedno od prioriteta.”

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održao je veoma značajan govor u Europskom parlamentu u Strasbourgu (06.02.2018.) na pet jezika s čime je pokazao da je Europejac kome nema premca u Europi. Na žalost ne može se reći da je u toj mjeri Hrvat kojem nema premca u Hrvatskoj. Plenkovićeva djela govore na sav glas i na svim jezicima, kako je kaotično gospodarsko, političko, kulturno i državotvorno stanje u Hrvatskoj.

Hrvatski narode probudi se i – pobuni se!

Nakon uspostave samostalne, slobodne i demokratske Hrvatske države, koju je hrvatski narod s mukom oslobodio od više brojnih neprijatelja, euforija domoljublja u Domovini i hrvatskoj dijaspori mogla se osjetiti i vidjeti ne samo na ljudskim obrazima nego i u oblacima. Ali, kada su na vlast došle ljudske spodobe iz poraženog režima i države, onda su ”kola krenula nizbrdo” i što dalje to sve gore.

Stari partizani su otišli, oni koji nisu već umrli, muče se sa životom, jer ih progone zločini koje su počinili, neizlječive bolesti i starost. Mnogi će umrijeti nekažnjeni za zlodjela, ali u pravednoj državi (koju ćemo uskoro imati) i mrtvima se sudi.

Dolaze partizanski, komunistički, jugoslavenski i četnički potomci na vlast – plodovi otrovnog stabla, koji nisu ništa manje antihrvatski od svojih roditelja, stoga je teško predvidjeti bolju budućnost u RH. Ostala su također diljem Hrvatske obilježja zločinačkog režima, spomenici komunističkim i četničkim krvnicima, koje hrvatska djeca gledaju svakodnevno i u tom se ozračju odgajaju. Narod (građani) čitaju antihrvatski tisak, gledaju antihrvatske programe na (ne)hrvatskim TV kanalima, slušaju se srpske, muslimanske i američke pjesme. ”Ljudi se čude kako je notorni, bezvezni i prijetvorni prilivoda Đorđe Balašević mogao napuniti Arenu. Nema tu čuđenja. Mi smo još uvijek onaj narod koji je sposoban dva puta izabrati Mesića za predsjednika. A načelo je isto: ”on je zabavan” (Ike Mandurić)

Srpska manjina, bolje reći četnik Milorad Pupovac, drži Vladu u RH u svojim rukama. Ako, ”ne daj Bože”, Plenković stane Pupovac na kurije oko – pade Vlada, pade Sabor i narod će imati priliku na novim izborima izabrati hrvatske zastupnike koji nemaju natruhe jugoslavenskog, komunističkog, četničkog, veleizdajničkog i kriminalnog – smrtnog grijeha.

Ali neće Pupovac rušiti vladu u kojoj on vlada, ne pogotovo kada dolazi vojvoda Aleksandar Vučić u Hrvatsku, gdje će kao i njegovi predšasnici, politički čelnici i vjerske poglavice koji dolaze iz Beograda, tražiti da se Hrvatska ispriča za ”zločine” iz II. Svjetskog rata, te da se poboljša položaj ”ugroženih Srba” u Hrvatskoj.

Nacionalne manjine u Hrvatskoj, kako je nedavno izjavio ustavotvorac Ustava Vladimir Šeks, ”imaju takav status i položaj u pogledu svojih političkih, kulturnih i svih drugih prava, u obrazovanju, znanosti, jeziku, kao što nema nijedna manjina u bilo kojoj državi u Europi”, zahvaljujući Šeksu. Nigdje u svijetu nacionalne manjine nemaju svoje političke stranke – samu u Hrvatskoj! Gdje u svijetu jedna slobodna država isplaćuje mirovine vojnicima neprijateljske države koju je pobijedila u ratu, kao i odmetnicima koji su počinili zločine u njihovoj državi? Samo u Hrvatskoj!

Hrvatska ima dug: 291.629.290.053.07 kuna; rođenih:33.796: umrlih: 50.191. iseljenih: 36.435. (direktno.hr). S druge strane iz Srbije dolaze u Hrvatsku – i ostaju, kupci i radnici, koji kupuju sa Sorosovim novcima hrvatske hotele i nekretnine u Dalmaciji i Istri, a hrvatsku mladež voze hrvatski autobusi u Njemačku i druge europske zemlje na pečalbu. Curavinus Babylonem, et non est sanata(Liječili smo Babilon, ali nije izliječen.)

Za ovakvu rasipničku i antihrvatsku Vlast u Hrvatskoj nije nitko izuzetan, a najodgovorniji su oni koji su izabrani da upravljaju državom (Plenković i HDZ), kao i oni koji su takve birali ili su bojkotirali izbore.

 

Narod u kojem ne vladaju ljudski i Božji zakoni vladat će tiranin.

 

Rudi Tomić/Hrvatsko nebo

One thought on “Rudi Tomić: Poštovana Predsjednice RH, ne iskazujte čast nedostojnima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)