J. Janković: Nemamo obećavanu “Švicarsku” niti u tragovima nego sve brže idemo prema začelju Europe

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Skrajnje je degutantno, da upravo oni, koji su se obogatili na grbači naroda, rone krokodilske suze za stotinama tisuća Hrvata, koji su napustili zemlju i otišli u inozemstvo.

Ti raznorazni predratni poslovođe, konobari, kamiondžije, politički i privredni djelatnici bivše države, domaći i emigranti-udbaši, nečasnici-KOS-ovci…januški kvazi-domoljubi, koji su pograbili i prigrabili odnosno narodu oteli, oduzeli i otuđili milijarde.i milijarde, te s tim osigurali svoju djecu, unuke, praunuke, svojtu, rod, pleme, prijatelje i ortake.

Hrvatska, ratom opustošena, iznutra opljačkana, nije se, niti se mogla razvijati i napredovati onako kako je trebalo, upravo zato što su mnogi previše bukvalno shvatili ono “imamo Hrvatsku”, te uzimali (otuđivali) na mafijaški način hrvatska bogatstva.

Na taj način je jedna mala samoproglašena kasta “uglednika” bez ugleda, prelila bogatstva u vlastite džepove i s tim osudila veliku većinu naroda na neimaštinu ili emigraciju, a ujedno i državu na stagnaciju ili u najboljem slučaju tapkanje na mjestu.

I najgore je da upravo ti i takvi, koji su krivi za ovo stanje i beznađe, vele-izdajnici svih boja, drže patetične govore, prebacujući krivnju na neke često imaginarne neprijatelje, a u isto vrijeme uživaju u svojem nepravedno stečenom bogatstvu otetom od hrvatskog puka.

Rezultat svega toga je da nemamo obećavanu “Švicarsku” niti u tragovima nego sve brže idemo prema začelju Europe, a mladost bez perspektive u domovini odlazi u inozemstvo ostavljajući hladna ognjišta i pustoš.

 

Jakov Janković /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)