Ante Gotovina: ‘Sigurnost i sloboda temelj su gospodarskog i socijalnog razvoja’

Vrijeme:53 sec

25. obljetnica operacije Maslenica

Ne zaboravimo da je Domovinski rat odgovor na agresiju na Hrvatsku. Rat nije bio naš izbor, Gotovina Maselnicanego potreba. Pobjedom smo ostvarili samostalnost, sigurnost i slobodu za sve ljude koji žive ovdje, neovisno o narodnosti i vjeri. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti”, poručio je general Ante Gotovina na središnjoj svečanosti obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

“Uspjeh operacije Maslenica donio je sigurnost okolici Zadra, Biograda, Šibenika i Sinja. Potaknuti iskustvom u toj akciji, pokazale su se potrebe za dodatnom obukom i podizanjem borbene spremnosti za finalno oslobađanje naše domovine. Uspjeh hrvatskih oružanih snaga bila je pretpostavka potpisivanju Daytonskog sporazuma i miru na ovim prostorima”, rekao je.

“Ostaje nam brinuti se za sigurnost i čuvanje sloboda, što je obveza sustava nacionalne sigurnosti u kojemu su oružane snage jedan od najvažnijih stupova. Sigurnost i sloboda su pretpostavka da se usredotočimo na gospodarski i socijalni razvoj naše države i na tom putu želim nam uspjeh”, zaključio je general Ante Gotovina.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)