dr. Gordana Zelenika: Nevin si  upravo dezerterski čist ……

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

Gledam jučer par minuta onu jad i bijedu u Saboru .Vijećaju o braniteljima .Bučno se krevelje nekakvi Mrsići , Stazići ,propali klaun Pernar izvodi svoju uobičajenu točku .I mislim si nešto .

Kako je teško biti loše muško .

Ono , muško si a nisi . I to znaš .Fali ti ono “ nešto “. Pa onda odeš u politiku .Da bi dobio moć . Da o tebi ovise .Da kupiš prijatelje , cure , ponekog ugurona . Da imaš moć udijeliti mizerne mirovine onima boljima od sebe , koji po tvome nisu bili dovoljno ambiciozni .

Da bi ih mogao kupiti .

Onima koji se nisu bojali dok si se ti skrivao u kakvom trezoru , poslan spakiran u gepek , preobucen u žensko , tražio potvrdu od doktora da si lud , gledao ih sa ekrana TV a i nisi znao za koga u tom trenu zapravo navijaš jer ti doma od djetinjstva umjesto križa  bvisi petokraka dede iz šume , bas onakva k’o u Šljivančanina .

Ponavljao si u sebi “ računajte na nas “razmišljajući koju maminu haljinu i papuče  ćes nositi ako budeš nekoga morao uvjeravati  da nisi onaj za koga on misli da jesi .

I gle , karta sudbine je htjela  da sada ti važno vrtiš palce i bojiš se ako im daš 25 kuna povišice za cigare da će odmah postati povlašteni .

Ne može to tako .

Pa kako oni mogu biti opet povlašteni  kada samo ti i ekipa iz gepeka to smije biti . Svačega si se ti dosjetio . Pa si ih tužio i za zločine koje ti ,  jer si bio u gepeku , nikako ne bi mogao učiniti .

Nevin si  upravo dezerterski čist .

Joj , ne daj Bože da ti se tko od njih još i zamjerio u osnovnoj kada si pretil papao svoj deluxe sendvič .
Strah te pogledati i slike koje ti Culej stavio u hodnik . Brrrr … od njih odma dobiješ PTSP ..
Uh …

Dođeš u Vukovar nakon par tableta za smirenje i zbrišeš u svojoj toploj limuzini .

Ljut na one koji tvoj put u topli restoran  usporavaju pješačeći .

Sakrivaš glavu da ne sretneš koji pogled preživjelog logoraša .

Nosiš crne debele naočale . Ali ti si faca.

Gospodar od kutije cigara .

A dok o njoj vijećaš , nećeš zaboraviti popljuvati one kojima nikada nećeš biti dostojan noge poljubiti . Jer negdje u sebi ipak znaš da nisi kao oni .

I nikada nećeš biti .

Zato bi rado ratificirao ono
o rodu .

Da možeš u WC koji odabereš a da te u njemu ne gledaju u čudu ….dok provjeravaš imaš li ih još  ili su potpuno usahnula …

 

dr .Gordana Zelenika /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)