DŽEBA ZA HMS: Scotta i Izetbegovića demaniraju činjenice, nadam se da će 29. studenog istina pobjediti

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

 

Krajem ovog mjeseca Haški sud bi trebao izreći pravosnažnu presudu šestorici političkih i vojnih dužnosnika Herceg Bosne. Predsjednik Mostarskog odbora HDZ BiH Damir Džeba, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis kako se nada da će Prlić i ostali biti oslobođeni.

 

-Nadam se da će istina na koncu pobijediti i da će biti oslobođeni, kazao je Džeba za HMS.

Proteklih dana u Mostaru je boravio bivši haški tužitelj Kennett Scott, koji je ponavljao teze o tome kako je HVO bio okupator u vlastitoj zemlji, kako su HV i Hrvatska izvršili agresiju na BiH, i zato mu je bivši mostarski (do)gradonačelnik Safet Oručević, direktor Udruge Centar za mir i multietničku suradnju, uručio nagradu za doprinos miru i pomirenje. Slične optužbe preksinoć je u svom ratnohuškačkom govoru u Mostaru izrekao i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Džeba kaže kako bivšeg uposlenika i tužitelja Haaga i organizatore skupa, kao i Bakira Izetbegovića, najbolje demantira istina i činjenice o Domovinskom ratu u BiH, o početcima rata i organiziranju obrane od napada JNA, činjenice o zbrinjavanju stotine tisuća bošnjačkih izbjeglica i ranjenika, naoružavanju Bošnjaka od strane Hrvatske, kako bi, zajedno s Hrvatima, sudjelovali u obrani Bosne i Hercegovine od srpskog agresora.

-HV i Hrvatska nisu izvršili agresiju na BiH. To je zamjena teza. Bez Herceg-Bosne ne bi bilo današnje BiH. HVO je organizirao obranu na početku srpske agresije na BiH, HVO je branio Hercegovinu, Središnju Bosnu, Posavinu i druga područja. Gdje nije bilo Herceg-Bosne i HVO tu sada gotovo više da i nema Hrvata. Pogotovo ih nema gdje je djelovala zloglasna teroristička postrojba Armije BiH El Mudžahid.

Scotta i Izetbegovića između ostalog, demantira i popis stanovništva u BiH iz 2013. Pokazuje gdje i tko je zaista napravio etničko čišćenje, prvo u ratu pa poslije u miru, kojeg naroda u kojim sredinama se smanjilo ili nestalo. Popis i činjenice razbijaju trendove mitomanije, kaže Džeba.

On smatra kako ugošćavanje Scota, koji izriče teške neutemeljene optužbe s ciljem nastavka sukoba ne doprinose pomirenju i rješavanju odnosa u BiH.

-Na isti način se, od strane iste organizacije, zloupotrebljava i Stari Most a i Partizansko spomen obilježje manipulacijom od prije nekoliko dana, kaže Džeba./HMS/

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)