Preminuo Milan Jajčinović Večernjakov novinar i kolumnist

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

Milan Jajčinović je u novinarstvu od 1982. godine. Radio je nekoliko uglednih  hrvatskih redakcija, među kojima i  u Vjesniku, Danas a u Večernjem je listu proveo najduže vremena, punih 27 godina. Njegova kolumna “Politička šahovnica” bila je jedna od čitanijih. Kolumne i tekstove je pisao do samog kraja borbe s okrutnom i dugotrajnom bolesti.

Milan Jajčinović rođen je u Bobovcu kraj Sunje, 1955. godine. Fakultet političkih znanosti završio je 1980. godine u Zagrebu, diplomiravši s temom Hrvatska lijeva inteligencija između Prvog i Drugog svjetskog rata. Novinarstvom počeo se baviti u Vjesniku 1982. godine a od 1985. do 1991. godine pisao je u političkome tjedniku Danas.  Godine 1991. prešao je iz tjednika Danas u dnevne novine Večernji list i od tada je (s prijekidom od dvije godine, 1997. i 1998. godine, kada je bio na mjestu zamjenika glavnoga urednika Vjesnika) kolumnist Večernjega lista. Bio je jedan od urednika tjednika Hrvatskog obzora, lista koji je izlazio do 2000. godine.

Objavio je tri knjige “Đavo i vodeničari” 1998., a 2012. “Korifeji lažnih istina” i “Od Jugoslavije do Euroslavije” 2013.

Zato što nitko nije perfektan ljude dijelimo na dobre i loše. Gospodin Milan Jajčinović bio je odličan.
U hrvatskoj medijskoj šutnji, kada je riječ o Hrvatima u BiH, Milanov glas često je bio jedini koji je govorio o nepravdi i teškom stanju.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine.

 Uredništvo portala Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Preminuo Milan Jajčinović Večernjakov novinar i kolumnist

  1. Rado sam čitao njegove kolumne u kojima je ukazivao na položaj Hrvata u BiH!
    Zbogom;Milane!
    Počivaj u miru Božjem!

  2. Umro je veliki gospodin, odličan novinar i publicist i istinski domoljub.
    Gospodine Jajčinoviću, hvala Vam i nedostajat ćete Hrvatima.
    Neka mu je blagoslovljena hrvatska zemlja za koju se za života toliko borio.
    Pokoj vječni daruj mu, Gospodine.

    Obitelji iskrena sućut, a portalu Hrvatsko nebo i Daranu puno hvala što ste ga se sjetili… malo je takvih ostalo u hrvatskom javnom životu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)