Ivan Botica : Bitka protiv zaboravnosti

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Bitka protiv zaboravnosti

Postoje događaji i stvari koje se ne smiju niti trebaju prepustiti zaboravu i olakom minoriziranju istih. A upravo je slijed burnih i krvavih događanja u našoj bliskoj prošlosti dovelo do toga da na dane ponosa i slave iz naše prošlosti gledamo dvojakim očima.

Jednima su ti dani kamen zaglavni oko kojega ne odustaju ni pod cijenu života.

Ali postoje na žalost i one snage i pojedinci koji na sve načine pokušavaju minorizirati i ne birajući način sustavno rade na razbijanju i usitnjavanju hrvatskog kolektivnog pamćenja. Postavlja se pitanje tko, zašto i čijim interesima služe takovi pojedinci?Uvijek i nikada ne smijemo smetnuti sa uma da je veliki Ciceron davno jako lijepo opisao stanje jedne nacije koja ima svoje na neki način izdajnike. Zaključivši pri tom:

Izdajnik je kuga!

Kako se boriti protiv te novovjeke pošasti u trenutcima nevjerojatne brzine i umreženosti misli i ideja? Kao prvo zadatak jednog naroda bi bio da postavi temeljne okvire i zauzvarat napravi nepropusnu branu idejama koje razaraju i pogubno djeluju na mentalno stanje jedne nacije.

Svakako da  veliki program i teret moraju u ovom trenutku podnijeti i naši intelektualci koji bi mogli i trebali biti na braniku ideja hrvatstva i svega onoga što jedan narod uokviruje i čini ga posebnim ali isto tako i ravnopravnim u nekakvoj trenutnoj Europskoj zajednici.

Cijenimo napokon, osim naših prirodnih ljepota i neizmjernu žrtvu Domovinske i iseljene Hrvatske koja je u odlučujućim i sudbonosnim trenutcima devedesetih godina prošlog stoljeća znala jasno i hrabro suprostaviti se mentalnom i fizičkom nasrtaju protivnika.

Za Hrvatsku spremni, ne zaboraviti !
 
  Ivan Botica /Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)