D. Pintarić : Nabijanje krivnje je idealan način za podjarmljivanje budala

Vrijeme:2 min, 6 sec

 

Nabijanje krivnje je idealan način za podjarmljivanje budala. Ništa ih neće dovesti u red i učiniti najposlušnijim robotima na svijetu kao što to čini krivnja.

Amerikancima to rade tako što ih uvjeravaju da je svaki bijelac isto što i robovlasnik, a svaki crnac je jadni iskorištavani rob. Problem je u tome što Amerikanci nisu izumili ropstvo. Muslimani su robove imali puno prije Amerikanaca i imaju ih još uvijek pa nema nikakvog nabijanja krivnje za to, a afrički crnci su bili ti koji su hvatali ljude po Africi i prodavali ih muslimanskim trgovcima robljem koji su ih dopremali bijelim vlasnicima ili trgovcima pa su nekako svi crnci žrtve. Osim toga, velik dio robova u Americi, a možda i većina su bili bijelci – Slaveni i Irci. Ti robovi su umirali češće od crnaca jer se zbog boje kože nisu mogli priviknuti na jako sunce. Dio robovlasnika bio je crne boje kože i također su posjedovali robove. Da, crni ljudi su posjedovali robove. Za vrijeme robovlasništva svega 1% stanovnika Amerike posjedovao je robove, a danas je manje od 5% Amerikanaca na bilo koji način povezano s robovlasnicima. Međutim, danas je uvriježeno to da su svi bijelci odgovorni i krivi za ropstvo. Svi. Bez iznimke, a svi crnci su nekako zbog toga patili. I trebaju reparacije, odštete, isprike i poštovanje…

Zbog toga se događa da Black Lives Matter hodaju ulicama i viču: “Smrt bijelcima!”, ili pak: “Što želimo? Mrtve murjake! Kada to želimo? Odmah!”. Dogodi se svako malo da izbacuju bijelce iz svojih programa, da bijelcima zabranjuju ulaz na događanja, da tjeraju bijele suportere da hodaju na kraju kolone ili da im daju novac. Da! Bijelci na takvim skupovima moraju davati novac crncima da bi se ispričali za svoje “bijele privilegije”. I to se sve predstavlja kao borba za prava manjina, iako je očigledno riječ o rasnoj mržnji i diskriminaciji.

S druge strane, kada bijelci štite spomenik najpoznatijem generalu iz Američkog građanskog rata onda su nacisti i rasisti i vrijeđaju osjećaje manjina. Zatim se te manjine okupe i napadnu bijelce fizički. Budući da imaju monopol na “osjećaje” i prethodno su proglasili te bijelce rasistima svaka poštena osoba koja imalo drži do civilizacijskih vrijednosti mora na sav glas napadati bijelce i osuđivati bijeli rasizam. Kojeg nema, ali nema ni veze. Lijepo zvuči i dobro se osjećamo kad smo pravedni i na strani jadnih i potlačenih, a ne pokvarenih i zlih rasista. Možda lijepo zvuči, ali je maloumno. Pa ti biraj je li ti bitnije biti informiran ili moderan i glup.

 

Domagoj Pintarić /Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)