Božinović je politički glup ili provocira?

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Nesuđeni voditelj Povjerenstva za suočavanje s prošlošču vraća nas ubrzano u prošlost

Dizati optužni prijedlog za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi stiha jedne od najpopularnijih pjesama iz Domovinskog rata, nastale 1991. i izvođene barem desecima milijuna puta, može samo politički krajnje glup ministar unutarnjih poslova. Ministar Božinović, čini se, ima vrlo krivu političku percepciju da hrvatski mainstreamDavor Božinović treba sačuvati takvim kakav je, a da umjesto toga treba mijenjati narod.

U suprotnom, ako nije posrijedi potpuna politička glupost, onda je odluka o dizanju optužnoga prijedloga protiv izvođenja pjesme „Bojna Čavoglave“ smišljena politička provokacija zbog koje će hrvatsko društvo opet izgubiti nevjerojatnu snagu i vrijeme. A lijepo je predsjednica Republike bila sugerirala da se politika ne treba miješati u glazbu.

Protiv znanih i neznanih

Protiv Marka Perkovića Thompsona podnesen je optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu koji je u subotu održan u Slunju u sklopu 22. obljetnice VRO “Oluja, dok će se kriminalističkim istraživanjem utvrditi identitet eventualnih drugih ljudi koje su tijekom koncerta remetili javni red i mir, izvijestila je policija, a prenose mediji.

Glasnogovornica karlovačke policije Senka Staroveški potvrdila je Hini da je prekršajno prijavljen izvođač zbog kršenja članka pet, kojim se brani isticanje neprimjerenih simbola, tekstova, slika ili crteža, kao i izvođenje ili reproduciranje pjesama, skladbi ili tekstova koji remete javni red i mir. Sporna je bila Thompsonova pjesma ‘Bojna Čavoglave’ i činjenica da ta pjesma počinje s uzvikom ‘Za dom spremni’.

 

hkv.hr/ http://www.hkv.hr/vijesti//Hrvatsko nebo

One thought on “Božinović je politički glup ili provocira?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)