I . Sklizović : Drage Hrvatice, dragi Hrvati; dragi državljani Republike Hrvatske!

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

 

Drage Hrvatice, dragi Hrvati; dragi državljani Republike Hrvatske!

 

Ove godine se obilježava stota obljetnica dviju famoznih revolucija – „Februarske“ i „Oktobarske“. Prošlo je, dakle, 100 godina od „noviteta“ zvanog socijalizam; prošlo je 73 godine od početka i 27 godina od kraha komunističkog terora. No, u Republici Hrvatskoj vrijeme kao da je stalo…

Još uvijek se masovno prodaju i nose majice sa slikom velikog revolucionara Chea Guevarrae. Još uvijek pojedini političari govore počinju oslovljavaljem „drugovi i drugarice“ (npr. Ivo Josipović) ili ih završavaju pokličem „Smrt fašizmu – sloboda narodu!“ (npr.Kristina Ikić Baniček).

Imamo i političare nesvjesne postojanja države i vremena u kojemu žive; tako se neki i dalje deklariraju kao „Jugoslaveni“ (npr. Dragan Markovina) ili drže političke govore ispod jugoslavenske zastave i slike zločinca Tita (npr. Ranko Ostojić). Nas, koji upozoravamo na sve to, nazivaju filofašistima, ustašoidima, povijesnim revizionistima itd. Ne, gospodo drugovi! Vi ste revizionisti, vi ste oni koji nas pokušavate vratiti u prošlost, vi ste oni koji evocirate mračne uspomene na propalu državu!

Mi smo legalisti koji živimo u sadašnjosti, a okrenuti smo k europskoj budućnosti. Želimo da se u ropotarnicu povijesti pospreme svi totalitarizmi, i lijeve i desne provenijencije. Želimo prestanak veličanja svih zločinačkih režima i svih zločinaca. Želimo da se konačno počnemo društveno-politički ponašati kao punopravna članica EU-a.

To znači da u civiliziranoj europskoj praksi nema mjesta Brezovici (22. lipnja), Srbu (27. srpnja) ili Kumrovcu (25. svibnja). Postoje europski nadnevci – 8. svibnja (Dan pobjede nad fašizmom) i 23. kolovoza (Dan borbe protiv svih totalitarnih režima). Također, postoji i Europska rezolucija 1481/2006, koju je potpisala i RH. Vrijeme je da ju počnemo provoditi.

Glede navedenoga, pozivam sve one koji su u mogućnosti da 22. lipnja o.g. dođu pred šumu Brezovica, pokraj Siska, i mirnim prosvjedom pokažu nezadovoljstvo dosadašnjom praksom veličanja komunističkog totalitarizma. Pokažimo svima da se domoljubni Hrvati zalažu za europsku, a ne balkansku Hrvatsku!

Molim sve prosvjednike na dostojanstveno ponašanje i upozoravam na zabranu uporabe ustaških obilježja (simbola, poklika i sl.) i/ili nekulturnog i uvrjedljivog sadržaja.

 

S poštovanjem,

                        Ivan Sklizović.

 

 Hrvatsko nebo 

One thought on “I . Sklizović : Drage Hrvatice, dragi Hrvati; dragi državljani Republike Hrvatske!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)