BALKANSKI ISIL : Mešić upućen na izdržavanje trogodišnje kazne zbog ratovanja u Siriji

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

 Djelatnici Granične policije BiH su kod Rudog uhitili Mešića, a prema pisanju medija, kod njega je pronađeno 5.000 eura.

Enes Mešić, kojeg su uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), upućen je na izdržavanje trogodišnje kazne zatvora zbog ratovanja u Siriji, priopćeno je iz Suda BiH.

Nakon što je u utorak, 13. lipnja, uhićen prilikom pokušaja prelaska granice između BiH i Srbije, Mešić je upućen na izdržavanje kazne zatvora sa slobode, javlja Fena.

Enes Mešić, koji je osuđen na tri godine zatvora, upućen je na izdržavanje kazne zatvora sa slobode, jer mu nakon izricanja presude nije određen pritvor – navedeno je iz Suda BiH.

Djelatnici Granične policije BiH su kod Rudog uhitili Mešića, a prema pisanju medija, kod njega je pronađeno 5.000 eura.

Iz Tužiteljstva BiH su Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) kazali kako je Mešić ispitan u SIPA-i, te da će biti dostavljen izvještaj protiv njega.

Krajem listopada prošle godine, Državni sud je donio presudu za grupu bh. državljana koji su se u Siriji borili na strani takozvane Islamske države. Sedmočlana grupa je osuđena na ukupnu zatvorsku kaznu u trajanju 12 godina i pet mjeseci.

Mešić i šestorica drugih proglašeni su krivima da su tijekom 2013. i 2014. boravili na sirijskom ratištu, gdje su se borili na strani takozvane Islamske države. Također su osuđeni i zbog nelegalnog držanja naoružanja na tlu Bosne i Hercegovine, javlja BIRN.

 

Dnevnik.ba/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)