MEDIJI Karamatić : Postoji plan za reaktivaciju Herceg Bosne. I ima potporu u Hrvatskoj

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Zastupnik u Domu naroda parlamenta Bosne i Hercegovine Mario Karamatić izjavio je kako postoji plan za ponovno aktiviranje Hrvatske republike Herceg-Bosna koji bi se realizirao uz potporu Hrvatske, objavile su u ponedjeljak banjolučke “Nezavisne novine”.

U intervjuu ovom listu Karamatić je kazao kako je to alternativni plan ukoliko se ne može ostvariti zamisao o uspostavi “trećeg entiteta” u BiH, za što je potrebna suglasnost o promjenama ustava te zemlje.

“Pošto to očito nije moguće, Hrvatska seljačka stranka (HSS) kojoj sam ja na čelu zagovara da se aktiviraju članci Bečke konvencije i da se vratimo na početne pozicije koje smo imali prigodom potpisivanja Washingtonskog sporazuma po međunarodnom pravu, a to je u ovom slučaju Hrvatska republika Herceg Bosna”, kazao je Karamatić, koji je i član predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS), neformalnog tijela koje koordinira rad većine političkih stranaka s hrvatskim predznakom u toj zemlji.

Karamatićev HSS blizak je HDZ-u BiH, no iz najveće hrvatske stranke do sada nije bilo nikakve naznake da razmišljaju o projektu oživljavanja Herceg-Bosne, ukinute 1994. godine……..

…………..Više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/23/mediji-karamatic-postoji-plan-za-reaktivaciju-herceg-bosne-i-ima-potporu-u-hrvatskoj/

 

 

Dnevnik.bahttp://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)