USPOMENE, USPOMENE Kad se sjetim suza krene

0

 

Iz predratnog referendumskog pitanja ispala su hrvatsko, srpsko i muslimansko nacionalno područje. A onda je sve počelo. I što je najgore, još nije prestalo.

Nedavno je Hrvatski medijski servis objavio mali podsjetnik na sve sporazume o ustroju BiH prije, ali i za vrijeme rata. Sve do Daytona, kada je država zakopčana u luđačku košulju u kojo se batrga evo svih ovih godina. Osim što je, osobito za nove generacije, edukativan, ovaj svojevrsni vremeplov još jedanput naglašava jednu pomalo zaboravljenu činjenicu; Svi su, naime, sporazumi predmnijevali podjelu BiH. Svi – zaključno s onim postignutim u američkoj vojnoj bazi. Iza žice, reklo bi se.

No, budući je na današnji dan, 30. ožujka 1994. u  Ustavotvornoj skupštini većinom glasova ozakonjeno ono što je već dogovoreno u Washingtonu dvanaest dana ranije i što su potpisali premijer Republike Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić i predsjednik Predsjedničkog vijeća Hrvatske Republike Herceg Bosne Krešimir Zubak, taj sporazum zavrjeđuje da ga se posebno izdvoji…….

……………  Više na stranici  : Herceg-Bosna

 

USPOMENE, USPOMENE Kad se sjetim suza krene

 

JOSIP VRIČKO/Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/HercegBosna-Hrvatsko nebo 

Facebook komentari

komentara