RUŠENJE TEZE O UZP-U Obrana Valentina Ćorića : HVO nije bio strana sila, Hrvatska je podupirala i ARBiH

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

Obrana Valentina Ćorića, zapovjednika Vojne policije HVO-a u vrijeme hrvatsko-muslimanskog sukoba tijekom rata u BiH danas je zatražila oslobađajuću presudu za svoga branjenika. Obrana je predstavila niz dokaza kojima dokazuju Ćorićevu nevinost i koji ruše teze Tužiteljstva o postojanju udruženog zločinačkog poduhvata vodstva Herceg Bosne i Hrvatske s ciljem protjerivanja Muslimana s područja Herceg Bosne. Također, uspješno je oborena i teza da je HVO bio okupatorska vojska u ratu u BiH.

Odvjetnik gospodina Ćorića Dan Ivetić je upozorio Sud u Haagu kako obrana nikad nije dobila obavijest da se njihov branjenik tereti i za okupaciju.

Raspravno vijeće je krivo izvuklo zaključke pri donošenju prvostupanjske presude, pojasnio je, jer HVO nije bio strana vojska koja je izvršila invaziju na teritorij BiH.

„HVO nije bio neka strana sila, nego se sastojao od zakonitih domaćih stanovnika onih područja na kojima su bili locirani. Te navodne granice često su prelažene kako bi se mogla snabdijevati i druga strana. Dokazi pokazuju tijesne veze između HVO-a i ARBiH i to se ne može pomiriti s navodnim okupiranim područjima u kojima bi HVO bio strana vojna sila. Svi se slažu da je teritorij okupiran kad se nalazi pod vlašću neprijateljske vojske a država kojoj pripada više tu ne vrši vlast. Znamo da je HVO bio jednak i konstitutivan dio oružanih snaga BiH na istom nivou kao i ARBiH. Prema tomu HVO ne može biti strana sila“, argumentirao je Ivetić…….

……………Više na stranici >>HercegBosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/03/24/rusenje-teze-o-uzp-u-obrana-valentina-corica-hvo-nije-bio-strana-sila-hrvatska-je-podupirala-i-arbih/

 

Dnevnik.ba /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna -Hrvatsko nebo

One thought on “RUŠENJE TEZE O UZP-U Obrana Valentina Ćorića : HVO nije bio strana sila, Hrvatska je podupirala i ARBiH

  1. Tko je i zašto započeo rat među Hrvatima i Bošnjacima u BiH vjerodostojan i dokumentiran odgovor nudi ovaj video.

    Bošnjački Sabor 1993: “BiH nam je sredstvo, a ne cilj!”

    Dijelite i pokazujte svima ovaj važan video koji javno pokazuje mračne velikomuslimanske planove za zatiranje Hrvata u BiH i uspostavu neke njihove velikomuslimanske države s izlazom na more!

    https://www.youtube.com/watch?v=ZXWerjx0YKs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)