“ONI SU RAZARALI HRVATSKE GRADOVE”

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

 

-…..Dok s bošnjake strane stižu negativne reakcije u stilu kako je ovo “kontra” za podizanje optužnice protiv visokih časnika HV-a i HVO-a iz Orašja, s hrvatske strane prijave su dočekane vrlo pozitivno jer brojni zločini nad Hrvatima počinjeni od strane Armije BiH tijekom krvavog hrvatsko-bošnjačkog sukoba već četvrt stoljeća čekaju pravni epilog, kaznu za zločince i pravdu za žrtve.

Istina, bilo je pojedinačnih slučajeva za pojedinačna ubojstva koja su i došla do Suda BiH, međutim, sustavnih istraga u kojima bi se utvrdila odgovornost ne samo izravnih počinitelja, već i nalogodavaca, nema.

Predsjednik Hvidre HVO-a Herceg Bosne Dragan Radić, pozdravljajući podnošenje prijava, ustvrdio je kako svi hrvatski branitelji u BiH očekuju da će se nešto konkretno dogoditi.

Bivši predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata Mirko Zelenika poraznim je ocijenio situaciju u kojoj Hrvati iz BiH u nepostojanju drugačije opcije moraju predavati kaznene prijave pred državnim odvjetništvom Hrvatske. Zelenika u izjavi za Slobodnu Dalmaciju ističe da je žalosno što se danas bošnjački vojni zapovjednici slobodno kreću:

– Oni ne bježe, već se smještaju u Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, Vijeće ministara BiH i druge vladine institucije i tijela vlasti. Pritom pak žrtve, logoraši, bježe. To je nepojmljivo – upozorava Zelenika, navodeći kao primjer generala Selmu Ciktorića, aktualnog savjetnika bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, protiv kojega su udruge u više navrata podnosile prijavu Tužiteljstvu BiH…..

 

Više na stranici:Herceg Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/03/17/oni-su-razarali-hrvatske-gradove/

 

Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg Bosna/Hrvatsko nebo

One thought on ““ONI SU RAZARALI HRVATSKE GRADOVE”

  1. Ovog Halilovica se sjecam dok je bio mladi potporucnik u JNA. Toliko je bio uvucen u straznje rupe seniornim srpskim oficirima da mu nije virio ni vrsak noznog palca. Pretpostavljam da mu je i bosnjastvo iste kvalitete, ali ne bi me cudilo da je ratni zlocinac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)