I. Marijačić : Grandiozne laži koje Hrvatsku drže u pokornosti

Vrijeme:4 min, 36 sec

Zakon ostavlja „Za dom spremni“ i „Smrt fašizmu, sloboda narodu“

Uskoro će biti pripremljen nacrt Zakona o zabrani isticanja insignija i obilježja HOStotalitarnih sustava. Kako nas uvjeravaju izvori iz vrha vlasti, taj će Zakon biti vrlo jednostavan i vrlo kratak te će Plenkovićeva Vlada jednom za svagda riješiti pitanje oko kojega se tako drastično dijeli hrvatska javnost. Spomen ploča 11-orici poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika HOS-a, u Jasenovcu povod je žurnome donošenju toga zakona. Riječ je o umjetno stvorenome skandalu u režiji jugofašističkih elemenata u Hrvatskoj kojima je cilj držati Hrvatsku u stanju trajne destabilizacije. Na toj spomen-ploči manjih dimenzija je i grb HOS-a unutar kojega je jedva zamjetan i pozdrav „Za dom spremni“ pod kojima su se oni borili i pod kojima su, na žalost, i položili život na oltar domovine.

Uostalom, HOS-ov grb je legalan, uredno registriran, taj znak bio je i na vojnome mimohodu prije nešto manje od dvije godine u Zagrebu, u povodu obljetnice Oluje i nitko se nije pobunio. Sad se pobunio čovjek koji je besramno prije dvije godine napustio sabornicu kada je emitiran dokumentarni Pupovac bratfilm o silovanim Vukovarkama, što je zapravo bila najvulgarnija manifestacija mržnje prema Hrvatskoj, previše čak i od Pupovca. Da ne spominjemo još kako je riječ o čovjeku koji svake godine, mimo zakona, proslavlja ustanak četnika i talijanskih fašista u Srbu, odnosno masovni pokolj i genocid nad tamošnjim Hrvatima, pa onda i o čovjeku koji je nosio žutu traku u sabornici htijući poručiti kako je položaj Srba u Hrvatskoj sličan položaju Židova u vrijeme nacizma.

Poduži je popis Pupovčevih otrovnih laži, kleveta i velikosrpskih provokacija. Na žalost, u Hrvatskoj je danas taj čovjek iznad zakona i pravo je pitanje zašto mu nitko ništa ne može, zašto je pravna država nemoćna prema Pupovcu. Kada se analiziraju podnesene kaznene prijave protiv njega za kriminal, a koje skupljaju godinama prašinu u Dorhu, onda se shvaća kako je Pupovčeva pozicija nedodirljiva i zasebna u hrvatskoj državi. Na primjerima Pupovca i Mesića spoznaje se kako je Mladen Bajić doslovce uništio hrvatski pravni poredak. Nema toga tzv. običnoga Hrvata i Srbina koji ne bi završio u pritvoru pod ovakvim inkriminacijama.

Tri milijuna kuna bez pokrića

Potrošiti bez ikakva pokrića tri milijuna kuna koje je na račun SNV-a „spustila“ Vlada, ili podići s bankomata više od 1.1 milijuna kuna gotovine u tri godine, a dostaviti potvrde samo za mizeran dio potrošenoga, i ostati za to vrijeme neokrznut od pravne države – to sve govori o hrvatskoj pravnoj državi, o Dorhu, o politici i o Pupovcu. Ali govori i o HDZ-u, odnosno njegovu predsjedniku Andreju Plenkoviću koji je tako strasno krenuo u koalicijski zagrljaj s Pupovcem.

Otkako je otprije 15-ak dana stvorena afera ni od čega, tj. od legalne spomen-ploče poginulim junacima u Jasenovcu, kao što je od iste jugosrpske šovinističke bande isfabricirana afera i s Hasanbegovićevom „ustaškom!“ kapom, pri čemu se nitko nije usudio suprotstaviti tim luđacima iz Pupovčeva kruga riječima Jasenovacda to nije ustaška kapa i da na njoj nema slova „U“, HDZ je prošao kroz niz poniženja. Prvo je pristao da pokajnički pogne glavu pred klevetama da to vrijeđa 80 ili 90 tisuća žrtava u ustaškome logoru Jasenovac, u situaciji kada nema nikakvih dokaza za takve monstruozne optužbe iz beogradske velikosrpske radionice.

Jednu grandioznu laž, kojom u pokornosti već 70 godina drže Hrvatsku, protuhrvatski su krugovi i u ovoj priči iskoristili kao temelj za svoj zahtjev za uklanjanje spomen-ploče poginulim braniteljima. Umjesto da hrvatska vlast napokon prihvati rezultate novih istraživanja koja bjelodano pokazuju jasenovačke laži i manipulacije, ona se, sva u strahu pred Pupovcem i njegovim četnicima, pokunjeno ispričava i slabašnim glasićem uspijeva procijediti kako je to spomen-ploča poginulim hrvatskim borcima. Upravio tako sramno ponašanje HDZ-a bilo je dominantno od početka priče, uključujući i članove te strane u Odboru za ustav koji su u suglasju sa oporbenim članovima toga tijela zaključili kako ploču u Jasenovcu treba maknuti jer vrijeđa žrtve ustaškoga režima.

Puzanje i poltronstvo

Degutantno je gledati to puzanje i pseće poltronstvo Bošnjakovića, Jandrokovića i drugih HDZ-ovaca. Čovjek koji imalo drži do svoga osobnoga i nacionalnoga samopoštovanja i identiteta, radije bi napustio Poltronipolitiku nego se tako ponižavao i prihvaćao velikosrpske laži. Pa ipak, dobro je što je HDZ izbjegao prve udare i odbio ukloniti spomen-ploču. Upućeni kažu kako je i jednoglasni zaključak Odbora za ustav također kupovanje vremena HDZ-u da pripremi Zakon o zabrani simbola totalitarnih režima. Tim Zakonom HDZ, osim što će riješiti pitanje uporabe tih simbola. Njime će, kako sada stvari stoje, napokon pozdrav Za dom spremni biti dekriminaliziran, odnosno izrijekom će se, budući da ni dosad nije bio formalno kriminaliziran, navesti da se zabranjuju jedino ustaški pozdrav „Za dom i poglavnika spremni“ te ustaški grb unutar kojega je stilizirana bomba.

Što se, pak, jugokomunističkoga zločinačkoga sustava tiče, zabranit će se javna uporaba zvijezde petokrake pod kojom su masovno ubijani Hrvati od 1941. do 1995. godine, no ostat će dopušten pozdrav „Smrt fašizmu, sloboda narodu“. Dakako, riječ je o javnoj uporabi simbola, privatno će svatko tko želi u svojim kućama moći imati i zvijezdu petokraku i neke ustaške simbole. Ovaj zakon ne će regulirati naziva trgova i ulica. No hoće li proći ovaj prijedlog u Hrvatskome saboru, to ćemo, naravno, uskoro vidjeti. Projugoslavenska ljevica će se, sasvim sigurno, svim silama boriti protiv takvih prijedloga jer ona je i dalje opijena ljubavlju prema državi koje odavno nema i mržnjom prema državi koju prihvaća iz gole nužnosti jer nema izbora.

 

Ivica Marijačić/Hrvatski tjednik/http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)