Zdrug katoličkih skauta Riječke nadiskupije ulazi u 15. godinu aktivnosti

Vrijeme:2 min, 10 sec

Zdrug katoličkih skauta Hrvatske osnovan je 2002. godine u Rijeci, u župi sv. Križa Srdoči, gdje je katoličke skaute te župe vodio vjeroučitelj Marin Miletić.
Zdrug katoličkih skauta pokrenut je kako bi mladima bilo ponuđeno savršenije živjeti kršćanski život u ljubavi prema Bogu, Crkvi i Domovini, u zajedništvu sa stvorenom prirodom i svakim čovjekom, prvenstveno uzorom i primjerom, a ne nasiljem i zabranama.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

 

 

 

 

Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije organizirao je 27. prosinca božićno druženje skauta i prijatelja u velikoj dvorani Nadbiskupskog doma u Rijeci.
Protekla godina donijela je mnogo dobra, a u sljedećoj se Katolički skauti pripremaju obilježiti 15 godišnjicu djelovanja u Lijepoj našoj.

 

Marin Miletić, Asja Pavlović, Matej Plenča te Marina Ivanšić.

Skautski zbor pod ravnanjem Anje Krmpotić otvorio je susret s tri božićne pjesme, nakon kojih je sve nazočne pozdravio vjeroučitelj Marin Miletić, osnivač Zdruga katoličkih skauta i voditelj organizacije na razini Hrvatske. Okupljenima je vjeroučitelj Miletić predstavio novo vodstvo riječke organizacije pod vodstvom predsjednice Asje Pavlović, dopredsjednika Mateja Plenča te tajnice Marine Ivanšić.

Asja Pavlović predstavila je skautsku odgojnu metodu i sve ono što ovu metodu čini toliko privlačnom mladim ljudima da se i danas toliki broj njih odlučuje priključiti katoličkim skautima.

Zbor mladih župe sv. Ane Volosko

Zbor mladih župe sv. Ane Volosko je čestitao imendan nadbiskupu Devčiću te otpjevao još nekoliko pjesama.

Sara Kovačić je predstavila obiteljsku skautsku zajednicu sv. Josipa progovorivši o programu koji se godišnje provodi s mladim obiteljima.

Miletić je prikazao devedeset fotografija koje se obilježile proteklu godinu prezentiravši niz uspješnih projekata, od donošenja Betlehemskog svjetla mira u gotovo sve župe Riječke nadbiskupije, misa zornica tijekom došašća, tjednih volontiranja, obiteljskih posjeta potrebitima, pomoći siromašnima, pa sve do udarnih projekata poput organiziranja besplatnog ljetovanja za siromašnu djecu Vukovara, Srebrenice, Banjalučke biskupije, pa dvotjednog logorovanja na pustom otoku Zmajanu, ali i redovitih mjesečnih planinarenja.

Sara Kovačić

Skauti su posebno ponosni što je u travnju pokrenut Radio Skaut, prvi skautski internet radio u Hrvatskoj, a sada i skautTV, skautska internet televizija.

Na kraju programa mladi iz župe sv. Ane Volosko otpjevali su još jednu božićnu pjesmu, a skauti i njihovi prijatelji nastavili su druženje.

Skautskom domjenku nazoćili su dr. Ivan Devčić, preč. vlč. Matija Matičić, rektor riječke katedrale, vlč. Petar Belanić župnik sv. Ane Volosko, predstavnici udruga hrvatskih branitelja, pastor Giorgio Grlj, predstavnici Armade te mnogi istaknuti Riječani.

 

 

Vedrana Spadoni/katolickiskauti.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)