Božićna poruka biskupa Ratka Perića

Vrijeme:1 min, 37 sec

VJERA

 

U kontekstu najnovijih atentata, kojih su puni svi mediji, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić u božićnoj poruci ističe da mu dolazi na um “evanđeoska činjenica kako se Isus češće provlačio između atentata: od betlehemske staje do gore Kalvarije. Bilo je barem devet takvih pokušaja”.
Odmah u Betlehemu kralj Herod naređuje ubijanje svih dječačića, misleći da će u tom pokolju umrijeti i mali Isus. Drugi atentat pripremao se kada je Isus počeo javno propovijedati u Nazaretu, kada ga žele strmoglaviti s litice. Novi Herod, Antipa, kojega Isus naziva lisicom, također ga želi ubiti. U Jeruzalemu, nakon znamenja kod Ovčjih vrata, „Židovi su još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom”. Nakon toga Isus se vratio te naučava po Galileji, „nije htio u Judeju jer su Židovi tražili da ga ubiju”. Isus je ipak smjelo došao u glavni grad i stao pred Židove atentatore: “Zašto tražite da me ubijete?” Odgovori mnoštvo: “Zloduha imaš!” Isus im tijekom rasprave u Jeruzalemu opet govori: „A eto, tražite da ubijete mene, mene koji sam vam govorio istinu što sam je od Boga čuo”. No, kada je Isus uskrisio Lazara, glavari svećenički i farizeji “odluče da ga ubiju”. Prije su odlučili “jer je govorio istinu, sada odlučiše jer čini dobro, uskrisuje od mrtvih”, ističe biskup.

“Isus kaže da je došao na svijet ‘da život imaju, da ga u izobilju imaju’ (Iv 10,11). On je taj Život, i Put, i Istina. A ljudi skočili da ubiju najveći Božji dar – život: od samoga začeća abortusima; od rođenja puštajući milijune djece da umiru od gladi i bolesti; od mladosti vodeći stotine tisuća dječaka u vojsku da ratuju; s pomoću tolikih parlamentarnih zakona koji zamjenjuju ljudska prava s izopačenjima, ljudski život s eutanazijama. A ti, Gospodine, smiluj se svima nama”, zaziva biskup Perić, čestitajući svima Božić.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)