Josip Jović: Bosanske efendije i “komšinica” Kolinda

Vrijeme:1 min, 59 sec

 

Naša ljupka predsjednica, koja zacijelo nikome ne želi zlo, našla se ovih dana na udaru dvostruke balkanske agresije. Najprije je na nju nagrnuo Aleksandar Vulin, ministar za ustaše u vladi Republike Srbije, koji upozorava Europu na “bujanje fašizma” u Hrvatskoj i čija se svaka riječ u našem medijskom prostoru vrlo marno i jako naglašeno prenosi.

Zasmetala mu je slika na kojoj predsjednica stoji među iseljenicima u Kanadi sa zastavom i grbom koji počinje bijelim polje. Ćorava posla, naravno. Njima je svaki hrvatski grb, počinjao bijelo ili crveno, čak i onaj s petokrakom, ustaški i o tome ne vrijedi trošiti puno riječi.

A onda se Kolinda Grabar-Kitarović zamjerila dvjema stranama u Bosni i Hercegovini intervjuom za portal “Defense News”, konstatiravši samo nekoliko notornih činjenica. Kritizirajući provedeni referendum, upozorila je na secesionističke tendencije Republike Srpske i sve veći ruski utjecaj, spominjući i “hibridni rat”.

Milorad Dodik joj je poručio neka se ne miješa u njegova nutarnja pitanja.

Rekla je, međutim, još nešto što je jako razljutilo stanovite bošnjačke krugove. Progovorila je o sve većoj prisutnosti islamskog radikalizma u susjednoj državi i pojavi islama kakvog tamo do sada nismo poznavali. Na nju je najprije jurtao Senad Hadžifejzović, urednik i vlasnik “Face TV”, i to krajnje primitivno i uličarski, reklo bi se baščaršijski. Nepristojno bi to bilo i citirati.

Daleko je ozbiljnije pismo koje joj je uputio Mustafa ef. Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, vrlo istaknuti član Islamske zajednice u BiH, blizak suradnik i čak ideolog starijeg i mlađeg Izetbegovića. Napravio je on paralelu između Boban – Karadžićeva, prema Čović –Dodikovu tobožnjem centrifugalnom savezništvu, pri čemu je značajnu ulogu pripisao i samoj Kolindi.

Spočitao joj je i imperijalne ambicije. Naravno, Turska, kojoj je Alija ostavio u amanet Bosnu i koja sve otvorenije pod Erdoganom sanja o obnovi carstva, nema takvih ambicija, ili su one legitimne.

Zalažući se za građansku Bosnu i napominjući kako građana Bošnjaka u njoj ima preko 50 posto, efendija je “komšinici”, kako on predsjednicu oslovljava, uputio i jednu posebno opaku i znakovitu, do sada neizrečenu rečenicu, a ona glasi: “Naša jedina obećana zemlja je ova naša Bosna i njena Hercegovina!” Mi smo, dakle, njezini posjednici iliti čifčije.

Tako oštra reakcija očito nije pokolebana ni puno puta baš s muslimanske strane isticanom okolnošću da je položaj muslimana u Hrvatskoj najbolji i upravo uzoran u odnosu na cijeli kontinent.

 

  Josip Jović  / Slobodna Dalmacija/HRSvijet.net/Hrvatsko nebo

44 thoughts on “Josip Jović: Bosanske efendije i “komšinica” Kolinda

  1. “Emir Suljagić
    ‏@suljagicemir15 hprije 5 sati
    Povampirenje ustašstva i neonacizma u Hrvatskoj kojem cijeli kontinent svjedoči sada je nešto protiv čega se mi u BiH borimo od 1993.”

    “Najveća prijetnja stabilnosti BiH je proustaška i fašizirana Hrvatska sa misijom europeiziranja Bošnjaka i Srba.”

    Dostupno na: https://twitter.com/suljagicemir1
    Ima “zanimljive” objave…
    Dobri naši Bošnjaci…

    1. A mi smo se još 93.borili protiv preteča ISIL-A,kada su oni,opravo u BiH,”patentirali” odsijecanje glava.
      Tada je svijet bio gluh i slijep,proglašavajući nas zločincima.
      Zato danas imaju to sve kod kuće.

      1. Preteče, da! Niz je klipova koji su javno dostupni, svi ih mogu pogledati,…ali…lijenost, nezainteresiranost….

        1. Svi ISIL-OVI zapovjednici su “pekli zanat” u BiH.
          Neznam prijatelju odakle si i koliko imaš godina ali,ja sam se osobno borio protiv njih i pred sobom smo imali upravo sedmu brdsku brigadu,sastavljenu od mudžahedina.Uvjeravam te da su Srbi “male bebe” naspram njih.Onakvu “kreativnost zločina” nisam vidio kod Srba…barem ne ja.

          1. Vjerujem ti. Članovi uže i šire obitelji su mi pričali o toj „kreativnosti“. A uz to, sama ponešto pročitah i istražih.

          2. Fino vas je čitati 🙂

            Muje nisu bile u ustašama. Oni su kroz cijelu povijest samo pleli sepete za prijevoz otete djece u Stambol za potrebe janjičarskih postrojbi 😉

          3. I mene je nazvao ustašom, kada sam napisao kolumnu o licemjeru pape pri posjeti BiH 🙂

          4. jest vala
            još samo da mi ukaže prigodu da mu zahvalim

            ima Suljaga talent samo ga treba istjerati dobrom motkom preko leđa

          5. Ništa za to…mi odavno ne spadamo u “normalne Hrvate” a što se njihova politika više raskrinkava,sve je veći popis i “ustaša i fašista”.

          6. sabah namaz,podne namaz,akšam namaz….i onda…kratke hlače,duga brada,kalašnjikov,ambasada.

          7. kako i neće kad drmaš kao struja:)
            ali ako ti kaže de nemoj
            ti poslušaj samo one “de” 🙂

          8. to udarniče 🙂

            nego što misliš kako će ovo izaći s patriJotima?
            plašim se kad budu fasovali da se namah ne “sjete” da su Hrvati.
            kud tad s njima u p.m?!

          9. Neće moći…cvijeće je davno uvelo.
            Ali smislit će oni još neku naciju dok je Tunjo još na životu…zima je,duge su noći…jedno sijelo u nekom hotelu i eto nove nacije.

          10. ok,
            stvarno si inovativan 🙂
            rijetko….

            ali onda smo najebali od naših bajnih ikebanista
            znaš koliko oni vole aranžirati svoje fesić cvijeće

          11. Kada se promijeni izborni zakon a,sve su prilike da hoće (odatle i ova panika s njihove strane) nema više aranžiranja.

          12. ma to je ok,
            kad sam spomenuo aranžiranje cvijeća i ikebaniste, mislio sam ove Paragine dinosaoruse koji više vole cvijeće nego li se kruha najesti.
            Slijepi samo Drinu vide, i vjeruju kako bi ih Saraj za to nagradio.
            Bi, ahdnamom

          13. To su Suljagićevi,Komšićevi i Lagumdžijini koalicijski partneri,koje je Saraj nagradio odlaskom političku povijest kao izdajnike vlastitog naroda.

          14. točno tako
            to sam im predvidio još kada su zubar Jurišić i Žikica Budimir izdali Hrvate i s fesićima napravili nelegitmnu koalicijsku vlast na štetu Hrvata

            Zubar mi je čak i pisao kako nije fino što sam napisao da će ga Sarajevo za svoj seks kao kurton iskoristiti, Budimira kao intimni tampon, i na kraju neka se ne čude ako ih netko u gepeku provoza.

            Ufff, što su mi tada iz HSP Stana silno pisali
            Žustro, patriotski, dodrinaški…..
            pljuccc

          15. Budimir je položio ispit kada je u Vukovar vodio Zukana Heleza.
            Tada sam ja Damiru Besedniku ,predsjedniku udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata poslao sms u kojem sam izrazio svoje negodovanje.
            Sutradan na FTV-u,voditeljica dnevnika govori kako je ovaj dobio prijetnje iz Livna od “ekstremista kojima smeta suživot dvaju naroda”.

          16. svinja povela ovcu

            pazi,
            Vukovar pod SDP-ovom Vlašću se pobratimo sa Sarajevom
            pitam ih za tu sramotu jer je službeno Sarajevo odgovorno za 5 tisuća ubijenih Hrvata i 200 tisuća protjeranih, ikako bi bilo kada bi Hrvati Vareša to učinili s Banjalukom jer su ih tada Srbi spasili od isilovaca, nikada odgovor nisam dobio…

          17. Isuse,
            sad će tri u jutro.
            Pijetlovi samo što nisu…
            Hajmo u krpe, više je dana nego li kobasica …. 🙂

            Laku noć lega…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)