Brisani prostor – Nenad Piskač : Kako judosfera „destvuje“: Četiri prvorazredne judosferne diverzije

Vrijeme:4 min, 38 sec

 

Čokolada, šaka, petokraka, kaos

Stanje države i nacije najbolje oslikava puno malih i pokoji veliki događaj. Već odavno to nisu saborske rasprave, ili međustranačka sučeljavanja mišljenja, kamoli javni diskurs. Javni diskurs, zajedno s mišljenjem, istjeran je iz javnoga života u isto doba kad i rubrike kulture zajedno s vijestima iz inozemstva i stajalištima mislećih. Ovih je dana predsjednici države podmetnuta srpska čokolada, meni (oprostite na subjektivnosti, ali takve su okolnosti) Hinina laž, Plenkoviću petokraka, a Vladi napad na Ustavni sud to jest ustavni poredak.

Čokolada: Podmetnuti konditorski paket judosfere

Nema nijednoga tjedna u kojemu se ne dogodi neka protuhrvatska provokacija. Provokacije se provode Kolinda cokoladesustavno, bezobrazno, na naročito drzak način prema svima koje judosfera treba omekšati, oblatiti, posramiti, zaplašiti, ukaljati im ugled, natjerati na naknadne isprike i vožnju u rikverc… Uvjeren sam da Predsjednica nije pakirala paketiće sa slatkišima. Kako se u njezinim paketima namijenjenima djeci u Dubrovniku pronašla srpska čokolada? Jednostavno. Judosferskom teorijom i praksom. Nije riječ o iznimci, već o pravilu ponašanja.

Predsjednica Republike je ne znajući dijelila podmetnute srpske čokolade. Inače se, kaže, zalaže za akciju „kupujmo hrvatsko“. E, baš zato se sad mora ispričavati, jer podupire „kupujmo hrvatsko“. Da se zalaže za uvoz eurosalmonele, ili srpske čokolade, ne bi se trebala opravdavati i ispričavati: ”Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se ispričati i poslati hrvatske proizvode”, rekla je Predsjednica. Koja blamaža! Iz cijele priče najzanimljivije je da je javnosti ostao nepoznat judek-uvoznik srpske čokolade pokraj odlične hrvatske konditorske industrije, kao i vrli judek sastavljač paketa, ali i predsjedničin judek savjetnik koji nije provjerio yudosferni sadržaj. Ili možda jest, ali više od Hrvatske i Predsjednice voli srpsku rock skupinu Idoli i njihov poznati bezvezni refren – Ti si moja čokolada (Čokolada, skladba s istoimenog albuma). Već godinama tvrdim – Hrvati hoće hrvatsku čokoladu. I ništa više.

Šaka: HINA iza busije judosferno djeluje

Nemalo sam se iznenadio neku večer kad sam shvatio da se HINA pretvorila u šaku za proizvodnu istine i pendrek za pristanak na laž. Pročitao sam, naime, Hininu vijest o samome sebi gurnutu u rubriku crne kronike. Veli da sam odbio liječničku pomoć. Laže. Otkad se pojavila ta vijest u realnom je vremenu počela i faktična proizvodnja pristanka na laž, pa se s fizičkoga napada u kojemu sam sudjelovao kao udarena žrtva, u javnom prostoru, štiteći agresora, prešlo na kvalifikaciju „incident u prometu“. Tako me HINA drugi put nokautirala.

Ali, nije to sve! Pritom judosferka nije nazvala mene, niti mjerodavne liječnike koji su mi pružili liječničku pomoć. Naravno da sam judekima poslao demanti. Naravno da ga nisu objavili. U državnom informacijskom sustavu ostala je službena vijest koja je laž. A onda me dočekao treći nokaut u nizu. Ured glavnoga ravnatelja prihvaća HINA-inu interpretaciju i od fizičkoga napada konfabulira „incident u prometu“. Tako sam po treći put u manje od tjedan dana nokautiran. Očekujem još nokauta, jer montaža se nastavlja… U ovom trenutku konstatiram kako tri nokauta u tako kratkome razdoblju ne bi izdržao ni borac svjetskoga glasa, Mirko Filipović, kamo li izraubani invalid.

Petokraka: Ni povratak u državni stijeg ne bi bio dovoljan

Judekima je petokraka više negoli je Adolfu bio kukasti križ. Unatoč činjenici da je pod njom i kokardom Petokrakaizvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo. Judosfera je uspjela Plenkovićevu predizbornu fokusaciju isključivo na gospodarske izazove svesti na mjeru petokrake. Ha, mislio je da će ga taj bokal krvi mimoći? Ne će. Ima da pred tim totemom prigne koljena, poljubi mu skute i ostane pred njim klečati, inače ga nema. Kakve gospodarske teme?! Osnovno načelo judosfere jest: što je Hrvatima i Hrvatskoj lošije, to je Judosferi bolje.

Sad se Plenković mora baviti petokrakom, a mislio se baviti europskim dimenzijama. Najavljuje stanoviti zakon, čak i vladino povjerenstvo, široku raspravu i tako dalje. U tome mu najviše može pomoći ministrica kulture! Kakvo povjerenstvo (nekad – komisija). I to tako da u području književnosti, primjerice, napravi katalog autora i naslova koji su crno-bijelom tehnikom veličali Tita i petokraku, jer jedno bez drugoga ne ide. S tim vjerodostojnim argumentom europskih dimenzija Plenković može izlaz iz nametnute situacije predložiti tako da se na državni stijeg i grb ponovo vrati crvena petokraka. Judeki bi prijedlog mogli prihvatiti zbog viših paspartua i okvira europskih ciljeva regionalne, jugoslavenske, politike. I još da se u simbole Predsjednice Republike otisne srpska čokolada. I eto ti vjerodostojnoga veselja i božićne čestitke „Hrvaticama i Hrvatima“ po ideološkoj mjeri i estetskome ukusu adventski nepismene, kolegice u miru, Nede Ritz.

Kaos: Ustavni sud stop, pendrek naprijed

Poslije Nacionalove porcije s podmetanjem nepostojećega ratnoga zločina ministru obrane Krstićeviću, Plenkovića je dočekala i porcija iz Globusa. Sve u cilju diskreditacije Vlade Republike Hrvatske. Novu porciju mu je servirao vlastiti ministar. Orepić. Pozvao je javno sastav Ustavnoga suda na kolektivnu ostavku. Ima tome već nekoliko dana. I još je ministar! A Most kojemu pripada glasovao je za sastav istoga toga suda. Dakle, narečeni je iznad Mosta, HDZ-a i Vlade, barem tako misli i djeluje. Bemu mišića koja veličina! Što je to negoli uvođenje dodatnoga kaosa u već postojeći judosferni kaos?

Mina pod Ustavni sud zaziva bezvlašće. Kad se makne sudbena vlast, onda pendrek caruje. Šef svih pendreka je tko? Izgleda kako su sazrjele starojugoslavenske okolnosti za otvoreno i nekažnjeno pendrečenje. Hrvata, dakako, nego koga?! Ako „vaspitna palica“ pukne, žrtva „će da plati“, kao nekad „kuršume“ kojima im je likvidiran nedužni član obitelji. Otvaram kladionicu: Hoće li ministar dočekati Božić kao ministar? Ako dočeka, sve je jasno. Ako ne dočeka, više-manje, također. Imaju li Plenković i Petrov snage pogledati istini u oči?

 

Nenad Piskač/HKV/http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)