Vulin opet luduje: Europo, reagiraj na bujanje fašizma u Hrvatskoj

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

NASTAVAK PROPAGANDE

Veterani HOS-a u centru Jasenovca prije nepunih mjesec dana otkrili su spomen-obilježje na kojem je uklesano ‘Za dom spremni’

Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin pozvao je u nedjelju Europu da reagira na, kako je rekao “bujanje fašizma” u Hrvatskoj, ocijenivši da postavljanje ploče s pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu više nije pitanje za Hrvatsku i Srbiju već zahtijeva međunarodno reagiranje.

“Upozoravamo i hrvatsku javnost i čitav svijet da se fašizam u Hrvatskoj ponovo budi”, rekao je Vulin, reagirajući na spomen-ploču s uklesanim pozdravom “Za dom spremni” koju su veterani HOS-a u postavili u Jasenovcu, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracijskog logora.

Veterani HOS-a u centru Jasenovca prije nepunih mjesec dana otkrili su spomen-obilježje na kojem je uklesano ‘Za dom spremni’ u sjećanje na 11 poginulih pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), koji su stradali na tom području.

“Svakome je jasno da nijedan Srbin ne može, bez duboke tuge, vidjeti takvu vijest i ne reći da je zgađen i postiđen kao ljudsko biće, da se ništa nije naučilo i da se na kosturnici stotina tisuća nevinih žrtava ponovo pokazuju fašistički simboli”, rekao je srbijanski ministar ponavljajući srpske propagandističke tvrdnje da su u Jasenovcu ubijene stotine tisuća Srba.

Vulin, čest kritičar Hrvatske i Hrvata koje uglavnom optužuje za ustaštvo i protusrpstvo, je, kako navodi RTS, rekao da tako nešto nije iznenađenje “u zemlji u kojoj se predsjednica države slika s ustaškom zastavom i kaže da u tome ne vidi ništa sporno”.

Vulin je upitao da li bi u EU i međunarodnoj zajednici šutjeli kad bi netko postavio ploču s nacističkim pozdravom “Sieg Heil” u Mauthausenu.

HOS-ovci kažu kako je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav pod kojim su se u Domovinskom ratu borili protiv velikosrpskog agresora na Hrvatsku.

Uz ocjenu da se svaki nekažnjeni zločin “ponovi ili prijeti da se ponovi”, Vulin je pozvao Europu “da zbog sebe i svog opstanka osudi bujanje fašizma u jednoj zemlji, članici EU”.

 

direktno.hr/http://direktno.hr/Hrvatsko nebo