Tomislav Duić Zatvor u Splitu : Obavijest medijima i javnosti

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

 

Tomislav Duić

Zatvor u Splitu

 

 Obavijest medijima i javnosti

 

Budući je u javnost izašla informacija da sam zatražio izuzeće suca Vladimira Živaljića jer mi ne dopušta rad u Zatvoru Bilice. Ta informacija je djelomično točna, ali to je sporedni razlog, glavni razlozi su:  sudac je zakazao raspravu tri dana za redom, za dane 16., 17. i 18. studenog 2016., simptomatična je činjenica da je u ta tri dana prije 25 godina pao Vukovar, razoren do temelja, a upravo sam ja u to vrijeme bio u Vukovaru među posljednjim Hrvatskim vojnicima sam napustio taj grad, u tom gradu sam i ranjen, stoga mi teško pada da mi se sudi u dane kad sam branio Hrvatsku koju i danas branim.

Zakazivanje ročišta na ove datume nije slučajnost, već sam to shvatio kao provokaciju od strane suca Živaljića, za mene osobno su ova tri dana dani žalosti, budući sam u ova tri dana izdubio mnoge prijatelje i suborce koji su dali živote za našu Hrvatsku. Smatram da je sudac svjestan toga i da je ovo učinio namjerno, a to dokazuje koliko je pristran, a upravo ta činjenica me žalosti i vrijeđa.

 

Sudac Živaljić je bio u obilasku Zatvora u Splitu, ali nije obišao mene i Emilia Bungura kojima sudi, već je obišao zatvorenike kojima se sudi za agresiju i zločine počinjene nad Hrvatima. Kroz razgovor im je poručio da je on na njihovoj strani, na što mu je Dragan Vasiljković poznatiji kao «kapetan Dragan» rekao, citiram: «Vi ste jedan zločinac, kriminalac i propalica», nakon čega je sudac Vladimir Živaljić napustio zatvorsku ćeliju.

 

Interesantno da taj incident nije nikome prijavio, niti je tko stegovno odgovarao za to, a sa druge strane sami ste bili svjedoci tokom suđenja sucu se obratio Bartul Bungur, a sudac je protiv istoga zatražio policijsko postupanje, upravo ove nesporne činjenice ukazuju koliko je sudac Živaljić pristran. Pokazao je da mu ništa nije sveto čim je odredio da se Hrvatskim vojnicima sudi upravo na dane pada Vukovara, toliko o pravednom i nepristranom suđenju suca Vladimira Živaljića, da je on svjestan sudac zbog svega navedenog sam bi se izuzeo sa slučaja Lora budući da nikako ne može biti objektivan.

 

S  štovanjem,

 

Tomislav Duić

 

U Splitu, 22. studenog 2016.

Hrvatsko nebo