PREDSTAVLJENA KNJIGA O ŠKABRNJI

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

U dvorani Hrvatske kulturne zaklade – Hrvatskog slova u Zagrebu, pred velikim brojem posjetitelja, predstavljena je knjiga “Ratni dnevnik Marka Miljanića-zapovjednika Samostalnog bataljuna Škabrnja“, koju je priredio i uredio Mladen Pavković. Knjiga donosi niz svjedočanstva o srpskoj agresiji na Škabrnju, a o tome što se u ovom malom mjestu nedaleko Zadra događalo prije 25 godina uz Pavkovića govorio je i Marko Miljanić. On je naglasio da su tamo počinjeni strašni zločini prije svega od zločinačke JNA, ali da do danas zbog toga, osim neke medicinske sestre, nitko nije odgovarao, iako je baš on o tome svjedočio i na Haaškom sudu. Miljanić je imenom i prezimenom spomenuo sve najvažnije zločince, čak zna i njihove trenutačne adrese, ali čudi ga da to hrvatsko pravosuđe naprosto ne zanima, a još manje medije, poglavito Hrvatsku radioteleviziju (HRT). Također je istaknuo da su se dva brata Milorada Pupovca 1991. borili  na četničkoj strani, ali ni to nitko ne želi objaviti. Škabrnja je po njegovu mišljenju ostala na margini margina, iako je uz Vukovar jedan od najznačajnijih simbola hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Pavković, koji je autor brojnih knjiga vezanih uz stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, rekao je da je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), na čijem je čelu, objavila ovu knjigu iz razloga da se ne zaborave žrtve koje su pale u borbi za Domovinu, ali i da se ovih dana što više čuje i za Škabrnju.

Skup je u ime Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, pozdravila Vlasta Ivčević, dok su predstavnici Udruge branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“, koje je predvodio njihov predsjednik Željko Baća, uručili i prigodnu Zahvalnicu Marku Miljaniću za sve što je učinio za dobrobit hrvatske države.

Milan Janjetović

Na slici: Marko Miljanić u društvu Mladena Pavkovića i željka Baće.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori