Mladen Rogošić : A ‘ebate led, jos je nama i dobro kako bi moglo…

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

A ‘ebate led…, dođe mi se smijat, a nije vrime za smijat se.

Ovi Plenković pari ka’ stečajni upravitelj, a ne pridsidnik Vlade suverene države.

Pa čovik je cjepljen od emocija.

Čujes ga da govori, a ne razumiž božetebe sta ‘oće rec, a kamoli šta misli…Ono, čekaš neku ‘pametnu’ pa stav i zaključak, makar i pogrešan bio, a lola uvik ‘na vrime’ nestane s ekrana… i sad se ti misli pajdo šta je ‘pisac tija reć’

Oni briselski činovnik Stier pari da je upa u ‘kašetu brokava’ i nedorasta poslu kojega triba radit također nabaci bezemocioalnu facu, ono ka’

‘ništa ga ne more iznenadit’,

  trkelja zbrda-zdola neupućen u problem i…na kraju se pitaš, a sta je ovi tija reć?! Stieru je bolje ne pojavljivat se nigdi, a i ne ‘otvarat usta’, jerbo moš samo promaju čutit…, drugo ništa.

Predsjednika Vlade RH, Mr. Plenkovića prvi put san razumija danas kad je jednom jedinom rečenicom uspija jasno izraziti svoj stav.

  “Plaće dužnosnika ne ćemo smanjivati!”

Ono, baš narodski i sa stavom, da ga ‘ceo svet razume’. Nema majci okolišanja, ma kakvi, tako se branu nac..,op pardon,osobni interesi.

A Predsjednica RH?

Ta ‘institucija’, primila je zamotanu Predsjedničku lentu, makla ‘titinu’ bistu s Pantovčaka, izgovorila ‘Hrvatice i Hrvati’, zaustavila povijesni ‘revionizam’, osudila pozdrav ‘Za Dom spremni’,udarila odmah našim Hrvatima u BiH šamar i uzela povelju Isa Bega Ishakovića koji se iskaza u klanju kršćana , proglašena ‘kraljicom Balkana’ (tom titulom nadvisila čak i Pusićku koja je bila ‘ministarka od Balkana)…i sve to u prvoj godini predsjednikovanja Lijepom Našom.

U drugoj godini sastala se četnikom Vucicem na po’ mosta na Dunavu, otišla u SAD i u Great fuck. Britain po instrukcije.
Di’š tražit više od jedne Pridsidnice, ‘eli…

Nakon tih ‘povijesnih državnickih’ poteza gđa. ‘ne bi se štel mešat’ kontinuirano je zatečena i iznenađena i začuđena.

Na Pridsidnika Sabora šteta je iti rič potrošit.

A ‘ebate led, jos je nama i dobro kako bi moglo…

 

 Mladen Rogošić/Hrvatsko nebo

5 thoughts on “Mladen Rogošić : A ‘ebate led, jos je nama i dobro kako bi moglo…

Odgovori