MEĐUNARODNA AKCIJA “PRAVDA” Uhićeni Delimustafić, Škrijelj, Karača, planirano uhićenje 20-tak osoba

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

Međunarodna policijska akcija kodnog naziva “Pravda” koja se provodi po nalogu Tužiteljstva Sarajevske županije i dalje traje, a kako doznaje Klix.ba, planirano je uhićenje 20-tak osoba osumnjičenih za organizirani kriminal.

 

U tijeku su pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu, ali Zeničko-dobojskoj i Srednjobosanskoj županiji.

Naime, nakon višemjesečne istrage Tužiteljstva Sarajevske županije, u suradnji s hrvatskim USKOK-om, na području Istočnog Sarajeva pripadnici Federalne uprave poicije (FUP) jutros su uhitili bivšeg ministra unutarnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine Alija Delimustafić i Jusu Škrijelja, bivšeg pratitelja Alije Izetbegovića.

Glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić je rekla da je u tijeku realizacija akcije kodnog naziva “Pravda”, a samim tim je u tijeku i uhićenje više osoba.

“Nakon višemjesečne istrage Tužiteljstva SŽ, u tijeku je realizacija akcije kodnog naziva ‘Pravda’, a samim tim je u tijeku i uhićenje više osoba. U tijeku su pretresi na području Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Hrvatske. Riječ je o krivičnim djelima organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelima zlouporabe položaja, povrede zakona od strane sudaca, pranja novca i prevara”, kazala je Bavčić.

Tužiteljstvo SŽ je radilo tijekom istrage u koordinaciji s Upravom za organizirani i teški kriminal MUP-a RS uz podršku OSA-e.

Na području Hrvatske akciju provode službenici USKOK-a koji su radili na istrazi u koordinaciji s Tužiteljstvom SŽ.

Neslužbeno, Delimustafić i Škrijelj su uhićeni zbog prevara i malverzacija u poslovima trgovine nekretninama te su nezakonito stekli višemilijunsku korist.

 

Uhićen odvjetnik Emir Karača

U okviru velike policijske akcije “Pravda”, uhićen je sarajevski odvjetnik Emir Karača.

Službenici Federalne uprave policije (FUP) odvjetnika Karaču su uhitili u njegovom odvjetničkom uredu koji se nalazi u centru Sarajeva.

Iako nisu poznati detalji zbog čega je uhićen Karača, pretpostavlja se da je povezan s osobama koje se sumnjiče organizirani kriminal i zlouporabu položaja u okviru akcije “Pravda”, piše Klix.

 

Večernji list /http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)