Hrvati poput Indijanaca….u rezervatu Federacije BiH

Vrijeme:4 min, 36 sec

 

Rujna 1991. okupirano je i spaljeno hrvatsko selo Ravno na jugu BiH,  a tadašnji je predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović izjavio: „Ovo nije naš rat!“

Naime za takozvane Bošnjake alias Muslimane rat u BiH treba nazivati ‘Agresijom na Bosnu i Hercegovinu’ koja je po njima ‘službeno’ počela 1. travnja 1992. godine, kada su srpske paravojne postrojbe-Arkanovci a po naređenju šefa srbijanske tajne službe Jovice Stanišića prešle granicu, napale grad Bijeljinu i izvršile prvi pokolj Bošnjaka alias Muslimana.

Sasvim očito, za Aliju Izetbegovića tada, kao i za njegova sina Bakira danas, razaranje hrvatskog sela Ravnog nije bio čin agresije na BiH nego je to bio nekakav ‘njihov rat’ što sasvim eksplicite dezavuira konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH koji je prvi ustao u borbu protiv srbijanskog agresora.

Hrvatska je to vrijeme primila stotine tisuća izbjeglih Muslimana uključujući i uže članove obitelji Izetbegovića a svekoliko naoružanje i gorivo za Armiju BiH išlo je isključivo preko Republike Hrvatske!

Treba li i spominjati deblokadu Bihaća, potencijalno veću klaonicu od Srebrenice!?

Ako po Aliji ‘ovo nije(bio) naš rat’ jesu li po tome Hrvati u BiH nekakvi ‘Indijanci’ u toj bizarnoj konfederaciji sastavljenoj od takozvane Republike Srpske (stvorene na ratnom zločinu genocida i etnocida, nap. a.), i majoritetno bošnjačke Federacije u kojoj su Hrvati, kvantitativno gledajući, nacionalna manjina koja se samo kiti počasnom titulom konstitutivnog naroda!?

Naime, ‘Dayton’ je sramotno blagoslovio etnički temeljito očišćenu RS, dokinuo ‘nacionalističku’ Herceg-Bosnu a u Federaciji(Hrvata i Muslimana) rodila se jedna nova nacionalna sorta-Bošnjaci, valjda, kao kompenzacija za dojučerašnju muslimansku naciju utemeljenu po voljenom im drugu Titi!?

Ako je danas već uvriježen i udomaćen naziv ‘Bošnjaci’ što je onda s hercegovačkim Hrvatima odnosno Hercegovcima, kako ćemo njih zvati, Herceg-njaci odnosno Herceg-janjci?

Naime, u predratnoj, takozvanoj AVNOJ-evskoj BiH prema geografskom položaju postojali su i Bosanci i Hercegovci a danas kao da nema ni jednih ni drugih.

Bosanski Srbi se u cijelosti odrekoše bosanskog prefiksa i osnovaše svoju, Dayton-sku RS izmijenjene topografije.

‘Federativni Bosanci’ postadoše novopečenim Bošnjacima alias Muslimanima dok su Hercegovci, valjda, poput Indijanaca većinom izumrli zajedno s nametnutim dokinućem svoje Herceg-Bosne.

Hrvata u Posavini nekad zvanoj ‘bosanska’ defacto i nema, ognjišta im temeljito spaljena, osim u enklavama-rezervatima Orašja i Ođaka?

A da naziv ‘konstitutivni’ postaje sve više tek političkom šminkom svjedoči i radikalni pad broja katolika u BiH posebno izraženim tijekom i nakon rata!

Dokaz tome je i ovaj povijesni prikaz broja katolika u BiH kroz posljednjih 100 godina:

Godine 1914. – ukupno katolika: 422.110

Godine 1937. – ukupno katolika: 640.501

Godine 1973. – ukupno katolika: 755.213

Od početka rata, 1991. do 2014. i taj broj se prepolovio:

Godine 1991. – ukupno katolika: 812.286

Godine 2014. – ukupno katolika: 420.294

Povijesni podaci tako pokazuju da je broj katolika u BiH rastao sve do 1991. godine, a od tada do 2014. godine u znatnom je padu, te se gotovo prepolovio. Porazno po ‘konstitutivne’ Hrvate zvuči činjenica da je ova brojka manja nego prije 100 godina, a nastavlja se i dalje smanjivati.

Evo podataka koje je iznio Jozo Pavković, Večernji list, 14. Siječnja 2014.:

„Izgleda treba zahvaliti ambicioznoj Turskoj što je BiH saznala preliminarne rezultate popisa. Ankari je, navodno na njen zahtjev, iz Sarajeva prvoj poslana analiza, koja je ipak procurila i u javnost.

Prema tim podacima, u BiH danas ima 1,836.603 Bošnjaka-Muslimana (48,4 posto), 1,239.019 Srba (32,7 posto), 553.000 Hrvata (14,6 posto) i 163.000 onih koji su se izjasnili kao ostali (4,3 posto).

Ukupno 3,791.622 stanovnika.“

I još nešto, simptomatično….

-Nedavno u Bruxelles-u, upitan što misli o događajima u Orašju povodom uhićenja deset Hrvata, Bakir Izetbegović je spremno izjavio:

„’Nesretno i nespretno!

To je nesretna koincidencija da se na dan kada se Hrvati prisjećaju svojih mrtvih uhiti deset ljudi u Orašju!“

Pitamo se jeli to izraz podrške ili licemjerne sućuti, cinizam?

Očito, za razliku od naše SOA-e, DORH-a, O-repića i inih političkih glavešina RH koje/i ništa nisu znali niti su o tome pojma imali, Bakir je dobro znao što se sprema samo mu je termin uhićenja bio, eto, ‘nesretan i nespretan’.

Uostalom, kao da čujemo njegova babu, Aliju koji je nakon razaranja hrvatskog sela Ravno, 1991.godine, lakonski komentirao:

„Ovo nije naš rat!“

-U jednu ruku ima Bakir i pravo jer svih desetoro uhićenih su Hrvati, nijedan nije Bošnjak-Musliman iako su zajedno ratovali i još uz to nalaze se na zajedničkom popisu potencijalnih ratnih zločinaca, ukupno njih 28(od čega 11 Muslimana)!?

Očito je promućurni Bakir svoje sunarodnjake na vrijeme ‘zamračio’ kako bi ih zaštitio od osvetničke Dodikove ruke!

Jeli moguće da su se ‘Republikanski Srbi’ i ‘Federativni Bošnjaci’ danas udružili kako bi ‘konstitutivne Hrvate’-bez priznatog entiteta, zastrašivanjem sveli na poziciju nacionalne manjine odnosno na ostatke ostataka….žalosne ‘reliquiae reliquiarum’?

-U ‘Bosni’, toj tradicijskoj bačvi baruta, izgleda sve je moguće pa navedimo samo dva primjera koja potvrđuju poznati epitet o cvijetu suncokreta koji se okreće kako Sunce ‘zapovijeda’:

-Fahreta Jahić-Živojinović alias Lepa Brena u doba najžešće srbo-četničke agresije-upravo na taj dio Posavine/Semberije-navukla je četničku uniformu kako bi podigla borbeni moral Arkanovcima u njihovu koljačkom pohodu na Bjeljinu, Brčko…

-Alija Izetbegović, Bakirov babo izjašnjavao se i u vrijeme rata kao Srbin islamske vjeroispovijesti!

Tako to navodi Salih Selimović, povjesničar iz Sjenice, dobitnik Kočićeve nagrade za 2013.godinu i dodaje:

„Izetbegovići su bili poznata begovska obitelj iz Smedereva a prezivali su se Jahići!“; poput Lepe Brene, dodao bih!

 

Damir Kalafatić/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo