Marko Baotić Marić nedavno uhićeni pripadnik HVO-a pušten iz pritvora u Busovači

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Jedan od deset  uhićenih  pripadnika HVO-a Marko Baotić Marić  je danas  pušten iz pritvora u Busovači ……..

 

Žalbeno vijeće Suda BiH prihvatilo je žalbu njegove odvjetnice Lejle Čović i pustilo ga na slobodu. Vijest o puštanju Marka na slobodu prenijeli su brojni Hrvatski I BiH mediji.

“Odvjetnica nam je javila da je optužnice protiv Marka u potpunosti odbačena te da ga se neće teretiti za nikakvo kazneno djelo, a pogotovo ne ratnog zločina. Da je tomu tako svjedoči i činjenica da mu nisu određene nikakve mjere opreza, rekao nam je Markov sin Željko s kojim smo razgovarali naposredno prije nego će krenuti put Busovače, kako bi oca vratio, piše o puštanju Jutarnji hr.

Vijest o puštanju Marka Boatić na slobodu stigla je danas i na skupštinu Županije Posavske, gdje je skupština ima izvanredno zasjedanje s jednom točkom dnevnog reda, uhićenja u Orašju, prenosi Radio Orašje.

Podsjetimo čitatelje, SIPA je po nalogu tužiteljstva BiH 31.10.2016 godine slobode lišila desetoricu pripadnika HVO-a iz Orašja pod optužbom da su počinili ratni zločin. Nakon uhićenja Sud BiH svima je odredio jedno mjesečni pritvor. Marko je zasada jedini pušten, dok se ostali još uvijek nalaze u pritvoru.

 

Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)