Komentar čitatelja : Viktor Ljubanić ….Pregovori

Vrijeme:2 min, 26 sec

 

 

Gledajući unazad ove “iscrpne” pregovore s  MOST-om  i čitajući mnoge natpise u novinama, ne mogu ostati ravnodušan spram prave istine.
Istine kako je već sve prije dogovorio briselski argentinac Ivo Stier, kao i raspodjelu resora. Ne mogu se ne osvrnuti na činjenicu da je taj čovjek koji je radio skupa s Ostojićem protiv Gotovine, sve u interesu velikih sila i svom osobnom, čovjek koji je kao savjetnik Jadranke Kosor za vrijeme njenog mandata istoj savjetovao odobrenje derneka u Srbu, koji bi Pupovcu dao Hrvatske šume i Hrvatske vode, koji je mostu dao 70 posto države, jer MOST  je navodno  HDZ-ov prirodni partner.
 A radi čega?
 Samo iz osobnog interesa, kako bi njegovo ljupko lice gledali u fotelji podpredsjednika vlade za vanjsku politiku. Tu su naravno i Gordan Marić koji je uzimao mito kao nogometni sudac, “poznavatelj” kaznenog zakona Vlaho Orepić, za koga su četnici nesretnici koji eto nisu uspjeli valjda u svom naumu.
Taj čovjek je u startu MOST-u  dao sve.
A mi koji smo glasali za HDZ  smo po njemu valjda samo statistika s olovkom u ruci?
 To je naš Stier kojemu je 61 očito manje od 13, kada je fotelja, interes i novac u pitanju, jer svakako da je Stier zakačio za svoj dio kolača, zato je zatvorio pregovarački tim  hdz-a s mostom, poput neke sekte, koja je donosila odluke bez znanja predsjedništva.
 O kakvom je kolaču riječ i zašto je MOST  htio gospodarstvo jer se htio nastaviti financirati i kadrovirati na način na koji su počeli. Počeli su na način da je Mihajlo Ferenčević (koji je  bio pomočnik Jarnjaku, kupovao oružije, a trenutno je direktor Astre u Moskvi, građevinske firme i gradi naftovode u Rusiji, inače čovjek Franje Gregurića) upetljan u dovođenje rusa na Mali Lošinj, s Kotormanovićem. On i Mario Draškić imaju zajedno firmu. Njih dvojica, su bili u tvornici  Elka (tvornica za proizvodnja kabela) i od gospodina Haceka (večinskog vlasnika Elke) i tražili da zajedno uđu u Elku ugovorom prodaje kabela HEP-u.
 Dvogodišnji ugovor iznosio je 300 milijuna kuna.
  Sada pokušavaju napraviti ugovor s Panenićem, vezano za podjelu novca iz HEP-a (ima još pet dana). Dio tog novca iz ugovora išao bi Mostu, preko Panenića, a i Stier bi dobio dio.
Drugi izvor prihoda je Mario Draškić iz Banja Luke, Republika Srpska. Uistinu šaroliko društvo sa osobnim interesima. Sada se vratimo Mostovom sloganu. Javni interes ispred privatnog. Svakom iole razumnom čovjeku vidljivo je koliko je tu ustvari osobni interes, a javnom ni traga. Čak suprotno oni misle i kadrovirati unutar MUP-a i SOA-e
i to rade na način da se u Sinju  sastaju Glavan (bivši šef operative SOA-e) i Miro Bulj, te TONI PAŠTAR (novinar Slobodne Dalmacije) i kadroviraju po MUP-u i SOA-i, Glavanova žena bivša je djelatnica SOA-e.
   Bila je kandidat Mosta za ravnatelja SOA-e, Most opet kombinira s njom.
Viktor  Ljubanić/Komentar čitatelja /Hrvatsko nebo

One thought on “Komentar čitatelja : Viktor Ljubanić ….Pregovori

  1. Plenković ti je dodijelio ponajvažniju funkciju ministra vanjskih poslova, a ja bi te nogom u guzicu pa leti u Bruxelless, a istekom mandata tamo, kupio ti kartu za Argentinu i to samo u jedan smjer. Evo zašto ovo govorim, a to sam ovih dana dva puta čuo od gosp. Štira izravno u kameru, bez trunke srama, a otprilike ovako: “nisam ja došao iz Argentine da bi sjedio u parlamentu”!!! Mom šoku nema kraja, da to nije rečeno barem nekoliko puta, pa poručujem Plenkoviću a i g. Štiru, mi takvih kao on (koje zanima položaj i moć) ovdje imamo na tone i zbog toga nije trebao niti dolaziti!! Ako on misli da je za njega rezervirana stolica ministarstva, bolje neka ode odmah sam! “Hrvatska to sam ja”!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)