Udruga Žene u Domovinskom ratu-Zadar: Otvoreno pismo HRT-u

Vrijeme:1 min, 56 sec

Otvoreno pismo
Programskom vijeću HRT-a,

Užasnute ponašanjem vašeg urednika i novinara Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2, emitirane u nedjelju 09. listopada 2016. godine, želimo se obratiti Vama, kao instituciji koja zastupa i štiti interes javnosti provođenjem nadzora programa i unapređenjem radijskog i audiovizualnog programa, te drugih audio i audiovizualnih multimedijskih usluga.

U navedenoj emisiji gošća je bila ugledna političarka, zastupnica u Europarlamentu i članica HSS-a, gospođa Marijana Petir. Skandalozno ponašanje voditelj Aleksandra Stankovića zaista je prešlo svaku mjeru dobrog ukusa i kulture vođenja dijaloga u javnom prostoru. Kroz cijelu emisiju voditelj je nasilno i agresivno izražavao svoje svjetonazorske stavove prema katoličkoj crkvi, vjernicima, a ono što je zastrašujuće histerično je pokušavao gošći oduzeti dostojanstvo i pravo na drugačije stavove i mišljenja.

Kao žene i vjernice, osijećale smo se vrlo poniženo, slušajući bahatog voditelja dok se razbacivao frazama iz Biblije i nametao kolektivnu krivnju Hrvatskom narodu i katolicima zbog svoje vjere i poniznosti prema Bogu i vrijednosti života kako ga promiče naša katolička crkva.

Ono što je ponižavajuće koliko malo znanja i opće kulture dotični voditelj posjeduje, kada su u pitanju sloboda mišljenja, savjest i vjeroispovijed. Neshvatljivo je da netko na javnoj televiziji, koja je vlasništvo Hrvatskog naroda, može govoriti s tolikom mržnjom prema tom istom narodu, a da nitko ne poduzima nikakve sankcije protiv istog. Također, vidno je i bolesno izražavao netrpeljivost prema gošći, samo zato što je žena i što pripada drugom spolu, vrijeđajući je i ponižavajući kao ženu i gošću u krajnjem slučaju.

Smatramo da je pravo svakog čovjeka izražavati svoje mišljenje i stavove, te da djelatnici HRT-a nisu na svojoj vlastitoj postaji, već primaju plaću i rade na javnoj televiziju, pa se trebaju ponašati u skladu s tim. Pitamo se tko je ovlastio razmetljivca da poziva nekakve kontra strane kako ih je nazvao, na otvoreni sukob sa ljudima koji se organizirano mole ispred Hrvatskih i svjetskih bolnica za novi život, naravno uz sve potrebne dozvole.
Gospodo, nadamo se da ste izašli iz jednoumlja i da će te našu predstavku pomno promotriti, te povući određene radnje u odnosu na imenovanog. Isto tako se nadamo da će javna televizija postati javni servis hrvatskih građana, a ne samo jedne male skupine zarobljenika nekog davnog vremena.

S poštovanjem,

Članice Udruge
Žene u Domovinskom ratu-Zadar
U Zadru 10.listopada 2016.g.

14601033_1110805555622380_5820567632428787464_n14494607_1110805578955711_5035298717336430819_n

 

Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Udruga Žene u Domovinskom ratu-Zadar: Otvoreno pismo HRT-u

  1. Stanković „zna“ da živi okružen narodom koji trpi da mu takva fundamentalno iskompleksirana,zbunjena osoba kao što je on objašnjava da je „anacionalan” i ateista sa posve dokazanom sposobnošću da se ne netolerantno ponaša kada su tuđa vjerska uvjerenja u pitanju .

  2. Stanković bez kulture, mrzitelj, jednostavno nekopetentna osoba da vodi emisiju na TV. Sramota za hrvatsku televiziju. Smjeniti ga odmah ili ne plačamo više TV pristojbe, takve idiote ne želim gledati na TV

Odgovori