OTKRIVAMO VELIKU AFERU BOŽE PETROVA: Petkom radi u ordinaciji u Metkoviću, a PREDSJEDNIK SABORA u slobodno vrijeme!

Vrijeme:5 min, 38 sec

 

Dok je bio potpredsjednik Vlade, Petrov je, kažu Metkovčani, redovito četvrtkom službenim automobilom dolazio iz Zagreba u Metković, s vozačem i tjelohraniteljom, da bi petkom radio u privatnoj ordinaciji medicine rada kod dr. Dubravke Bošnjak! Gdje su cijeli vikend bili službeni vozač i tjelohranitelj? Pa u hotelu u Metkoviću. Na naš račun!

 

 

Dok mediji objavljuju da su napokon završili tko zna koji po redu pregovori HDZ-a i Mosta oko formiranja nove Vlade, u javnost izlazi sve više informacija koje ukazuju na činjenicu da Božo Petrov i suradnici baš i nisu onakvi kakvima se nastoje prikazati, odnosno osobe bez koruptivnih afera, borci za pravdu koje zanima isključivo opće dobro, a ne vlastiti interes. Upravo suprotno!

Mnogi mediji, naime, zadnjih dana prenose alarmantna upozorenja malih poljoprivrednika koji tvrde da je Mostov ministar poljoprivrede Davor Romić, u suštini isto što i njegov omraženi prethodnik Jakovina – ministar koji otima siromašnima da bi davao bogatima!

Davor Romić nastavio je, upozoravaju seljaci, politiku koja je i dovela do masovnog iseljavanja Slavonije: svu državnu zemlju daje u zakup bogatim pojedincima, koji su tek nedavno osnovali tvrku (Zrno zdravlja), dok lokalni poljoprivrednici opet ne dobivaju ništa. Romić će, prema svemu sudeći, zanemariti i oštra upozorenja te prijetnje sankcijama Europske Komisije te će, unatoč protivljenu EK i velikom skandalu koji je izbio u javnosti, milijunske poticaje dodijeliti isključivo velikim igračima poput Pipunića, Ervačića, Todorića (unatoč otkrivenim malverzacijama s brojnim njihovim povezanim tvrtkama!), dok lokalni poljoprivrednici ponovno neće dobiti ništa?! O tome već danima bruje mnogi mediji; a što možete pročitati OVDJE, OVDJE, i OVDJE.

Zato je vrlo važno koga će Plenković postaviti za ministra poljoprivrede. Hoće li ponovo biti neki novi Pipunićev i/iliTodorićev igrač?ministar-romic

Zanimljivo je da ni ministar Romić, niti njegov stranački šef, ne demantiraju te napise. Radije se bave tuđim aferama.

No, doznali smo ovih dana da i Božo Petrovima, po svemu sudeći, veliku aferu.

On je, tvrde brojni Metkovčani, svo vrijeme dok je bio potpredsjednik Vlade, četvrtkom odlazio iz Zagreba u Metković da bi u petkom radio u privatnoj ordinaciji medicine rada kod dr. Dubravke Bošnjak!!!

Kako je to moguće? Pa tako što je, pojašnjavaju Metkovčani, svaki (ili gotovo svaki) četvrtak putovao službenim automobilom u Metković, sa službenim vozačem i tjelohraniteljom, da bi u petak radio kao psihijatar u ordinaciju u koju najčešće dolaze osobe koje trebaju vozačku dozvolu, lovački ispit, dozvolu za pomorce i slično.

Gdje su za to vrijeme bili vozač i tjelohranitelj? Pa u Metkoviću, u Hotelu Stara Nerona, gdje su, tvrde Metkovčani s kojima smo razgovarali, boravili cijele vikende, da bi u ponedjeljak (ili nedjelju navečer) kretali za Zagreb.

”Već na prvoj sjednici Vlade, na prijedlog ministra Orepića, Božo Petrov je, kao potpredsjednik Vlade, dobio status štićene osobe. Kao takav, imao je pravo na vozača i tjelohranitelja 24 sata dnevno. No to Petrovu nije smetalo da 27 vikenda putuje iz Zagreba u Metković službenim automobilom, s vozačem i tjelohraniteljom, a na račun poreznih obveznika. I dok je bio gradonačelnik, Petrov je petkom radio u ordinaciji dr. Bošnjak. Vozač i tjelohranitelj sve te vikende su spavali u hotelu u Metkoviću , na račun hrvatskih poreznih obveznika! Toliko o njihovom navodnom poštenju”, ističe Stipe Gabrić Jambo, bivši metkovski gradonačelnik, koji nam je potvrdio informacije koje smo dobili od više građana iz doline Neretve.

”Oni govore da nitko drugi ne valja, da su samo oni pošteni, ali istina je posve drugačija. Većina njih iz Mosta nisu nikada ništa u životu radili i oni ne znaju ništa drugo do ucjenjivati. Nastavi li HDZ navlačenje s njima, ova Vlada će proći jednako kao i prošla. Jer da su Petrov i ti silni ministri iz doline Neretve iole sposobni, pomogli bi neretvanskim poljoprivrednicima, koji muku muče s plasmanom svojih mandarina i koji zbog ruskog embarga propadaju ili bilježe goleme gubitke”, upozorava Jambo.

Dodaje potom da je Europska Unija odobrila nedavno svim resornim ministrima da podijele poticaje EU za ugrožene poljoprivredne kulture, no ministar Romić sav je novac, kaže Jambo, poslao u Slavoniju za uzgoj šečerne repe, a ni kune nije dao u dolinu Neretve, da pomogne lokalnim uzgajivačima mandarina, koji zadnjih godina masovno propadaju.

”Vidjet ćete da će i dalje samo ucjenjivati HDZ i boriti se za fotelje. I ta nova Vlada ponovno će zbog njih biti stalno blokirana, jer oni drugo i ne znaju, osim ucjenjivati i gurati se na dobro plaćene položaje”, zaključuje Stipe Gabrić Jambo.

Valja napomenuti da su gotovo istim riječima Božu Petrova i njegove suradnike opisali dr. Ivan Lovrinović, Ivica MišićJuro Martinović,  u opširnim razgovorima koje smo s njima nedavno vodili, a koji su, kako kažu, upravo zato i izašli iz Mosta te formirali vlastitu stranku ‘Promijenimo Hrvatsku‘.

Da provjerimo informacije o navodnom ‘fušu’ Bože Petrova, nazvali smo u petak ujutro privatnu ordinaciju dr. Dubravke Bošnjak i upitali: ‘Prima li dr. Petrov danas pacijente?‘.

”Danas ne, ali po potrebi da”, rekao je zbunjeni zaposlenik, koji je potom odbio odgovarati na daljnja pitanja.

”Moram li ja odgovoriti na ovo pitanje”, upitao je kada smo se predstavili i kada smo pitali je li Božo Petrov radio u ordinaciji dr. Bošnjak svo vrijeme dok je bio potpredsjednik Vlade.

Kazao nam je da će nam spojiti doktoricu Bošnjak, pa vrdao da je zauzeta. Nazvali smo ponovno, na broj mobitela istaknut na web stranici Ordinacije medicine rada dr. Bošnjak, u Nazorovoj ulici broj 5 u Metkoviću, no dr. Bošnjak nije se javljala.

Nazvali smo i Božu Petrova, na broj mobitela na kojega nam se nedavno javio, no ovaj put nije se javio.

Službeni upit potom smo poslali u Most nezavisnih lista.

”Kako gospodin Petrov uspjeva uskladiti sve obaveze u Vladi RH, u Mostu nezavisnih lista, ako je petkom radio i radi u privatnoj ordinaciji medicine rada dr. Dubravke Bošnjak u Metkoviću?

Tko je plaćao put Bože Petrova iz Zagreba u Metković, četvrtkom, da bi Petrov petkom radio kod dr. Bošnjak?

Je li Božo Petrov putovao vlastitim automobilom, ili je koristio službeno vozilo, vozača i osobu za sigurnost? Gdje su boravili službeni vozač i tjelohranitelj potpredsjednika Vlade, Bože Petrova, kada bi dovezli gospodina Petrova u Metković?

Jesu li smještaj u hotelu plaćali sami, ili je i to išlo na račun poreznik obveznika? Nije li to u suprotnosti s proklamiranom politikom Mosta – protivljenja skupim povlasticama političara i borbe za opće interese?”, upitali smo čelnika Mosta, no do objavljivanja ovog teksta nikakve odgovore nismo primili…

Trebalo bi, nakon što je afera otkrivena, vidjeti hoće li Petrov platiti smještaj i hranu za vozača i tjelohranitelja u metkovskom hotelu, kao što su od Tihomira Oreškovića ljetos tražili da plati skupi račun za cattering, kojega su u Vili Costabela napravili bivši tehnički premijer i njegova obitelj.

Jer ako Orešković mora račun platiti iz vlastitog džepa, onda bi i Božo Petrov svakako morao snositi ovaj nepotrebni trošak!

 

Promise.hr/http://promise.hr/Hrvatsko nebo

3 thoughts on “OTKRIVAMO VELIKU AFERU BOŽE PETROVA: Petkom radi u ordinaciji u Metkoviću, a PREDSJEDNIK SABORA u slobodno vrijeme!

  1. Eto nam poštenih Mostovaca. Neka ih bude sram a naročito Petrova. Sada se pokazalo da mu je samo važna fotelja. Nadam se da će gosp. Plenković uvidjeti sa kime ima posla

    1. Za sve druge bi to bio skandal, za Božicu je to samo plus. On je pošten i sve što dotakne, pretvara se u poštenje.

  2. Netko je pisao o “eskadronima” u negativnom smislu..cccccccc

Comments are closed.