MANDŽO JE – NEDODIRLJIV NEKA CIJELA ZEMLJA ZNA Nepokolebljivi Čačić britko odgovorio na kritike svih koji su htjeli Mandžukića na klupi!

Vrijeme:1 min, 59 sec

 

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić isijavao je zadovoljstvom nakon uvjerljive 6-0 pobjede nad Kosovom u Skadru, ali je istaknuo kako se s gostovanja protiv Kosovara neće lako odnositi bodovi.

“Uoči utakmice sam najavljivao da je Hrvatska favorit i drago mi je da je to i prezentirala na takav fini i upečatljiv način, rezultatski vrlo visok. Veseli što smo imali takvu realizaciju. Moramo što je moguće prije izaći iz ove utakmice, izvući određene pouke, jer je bilo stvari koje mi se baš i nisu sviđale”, izjavio je za Hrvatsku televiziju hrvatski izbornik Ante Čačić nakon dvoboja u Skadru u kojem je konačno proradio i Mario Mandžukić, strijelac prva tri pogotka.

“Ja sam cijelo vrijeme govorio da je neprikosnoven. On je naša prva špica. I danas je pokazao da se na njega u svakom trenutku može računati. Drago mi je zbog Marija. Zabio je krasna tri gola i u mnogome pridonio da smo ovako izgledali”, rekao je izbornik.

Osim izbornikovog, Mandžukić je uživao i povjerenje suigrača.

“Mi znamo što Mandžo može, nikad nismo sumnjali u njega. Tu je i Kale,obojica igraju odlično, kao i Krama, tako da uvijek imamo neku opciju. Danas su svi zabili. Najbitnija je pobjeda i momčadski duh, što smo danas pokazali”, istaknuo je Mateo Kovačić koji je uspješno nadomjestio izostanak kapetanaLuke Modrića.

“Nismo očekivali ovakvu pobjedu. Odigrali smo dobro, u nekim trenucima malo lošije, kad smo ostavili malo previše prostora. Uvijek ima prostora za napredak. Bitna su tri boda. Ovo zaboravljamo i okrećemo se Finskoj”, izjavio je Kovačić.

O pogreškama u igri Hrvatske imao je što reći i izbornik Čačić.

Skadar, Albanija, 061016.
Stadion Loro Borici. Kvalifikacijska utakmica skupine I, 2. kola za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018, Kosovo - Hrvatska. Na fotografiji: Mario Mandzukic.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

“Imali smo neka nejasna rješenja, praktično smo asistirali domaćinu da nam iskompromitira rezultat, što se ne bi smjelo dešavati. U drugom poluvremenu su neki igrači bespotrebno trošili energiju, tu smo trebali biti racionalniji. Ima toga, ali neke stvari ostaju za svlačionicu.”

Našim bi nogometašima već tri boda u nedjelju u Tampereu bila veliki zalog za budućnost. No, Čačić je oprezan, unatoč lošem startu Finaca u ovim kvalifikacijama.

Finska je protiv Kosova imala utakmicu u kojoj nije izgledala bajno. No, potrošili su se tri dana prije u utakmici protiv Njemačke. Današnja utakmica pokazuje da neće biti lak zalogaj. No, i oni su imali izdašnu utakmicu, tako da smo u tom dijelu u egalu”, zaključio je Čačić.

 

Sportske novosti/http://sportske.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “MANDŽO JE – NEDODIRLJIV NEKA CIJELA ZEMLJA ZNA Nepokolebljivi Čačić britko odgovorio na kritike svih koji su htjeli Mandžukića na klupi!

Odgovori