Viktor Ljubanić : Rat za ravnatelja HRT-a

Vrijeme:1 min, 52 sec

 

 

Iako je još uvijek direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans, dugogodišnji novinar, urednik i direktor brojnih medijskih kuća, uključujući TV Beograd, YUTEL, Mrežu, VIN, HTV, ako ne fizički, duhom i kadrovski je itekako prisutan na HRT-u.

Ovih dana se vodi pravi mali pozadinski rat za novog ravnatelja HRT-a, nakon isteka mandata Siniši Kovačiću i nakon što je HRT ostao obezglavljen bez prvog čovjeka jer naši vrli zakonodavci jednostavno nisu predvidjeli takvu situaciju.

Na HRT-u je trenutno najtraženija veza prema mladom Marku Miliću, bliskom suradniku budućeg premijera Andreja Plenkovića i sinu poznatog Gorana Milića. Isto tako je tražena osoba na HRT-u i Ana Milić, jedna od urednica na HRT-u, supruga poznatog Gorana Milića i majka Marka Milića.

U prisavskim kuloarima se špekulira kako se strategija za novog ravnatelja slaže na relaciji Ana Milić koja informira sina Marka, a ovaj dalje prenosi informacije Andreju Plenkoviću… Kakva je tu uloga Gorana Milića koji je inače u jako bliskim odnosima s Mariom Plenkovićem, otac Andreja Plenkovića. Je li Andrej Plenković zna za to ili obitelj Milić to radi na svoju ruku, vrijeme će uskoro pokazati.

MOST uopće ne stoji po strani, nego je aktivno uključen u bitku za (pre)vlast na Prisavlju. MOST-ova struja ima svoje favorite za ravnatelja HRT-a, a među njima se najviše spominje Mario Raguž, urednik religijskog programa. Od nedavno se kao glavna veza prema MOST-u pojavila Marija Nemčić koja savjetuje Božu Petrova o stanju i procesu preuzimanja nacionalne televizije.

Domagoj Burić, nakon što je završio svoje projekte na HRT-u i zaradio ogroman novac snimajući skupocijene serije, sebe također vidi na mjestu ravnatelja HRT-a. On nastupa nešto prikrivenije i suptilnije pa lobira i preko HDZ-ovih i MOST-ovih igrača te crkvenih krugova, koristeći utjecaj i poznanstva svoje supruge Jasne Ulaga Burić, a potežući i svoje dubrovačke veze prema Plenkoviću.

MOST po svaku cijenu želi preuzeti HRT, SDP želi zadržati maksimalan utjecaj, a HDZ tradicionalno želi vladati HRT-om, pa se na Prisavlju već špekulira o MOST-ovim, HDZ-ovim i SDP-ovim kadrovima. Je li moguća velika koalicija na HRT-u ako nije na političkoj sceni?

Rat za prevlast na HRT-u se nastavlja svom žestinom.

 

Viktor Ljubanić/Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Viktor Ljubanić : Rat za ravnatelja HRT-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)